Így gyakran munkahelyet váltó embernek fogok számítani?
Szóval a jelenlegi helyemen (ami az első igazi munkahelyem, előtte csak 1x voltam próbaidőn valahol, de eljöttem a letelte előtt) másfél éve vagyok és nincs is gond vele.
Viszont szeretnék előrelépni és emiatt beiratkoztam egy esti suliba ahol rengeteget kell majd tanulni. A mostani helyemen azt támogatja a főnök a sulit, de 8 órás melóról van szó és nem minden órára tudnék elmenni, ezt a szakmát pedig amit most fogok tanulni nem lehet csak az órán hallottakkal letudni, rengeteg önszorgalom kell. Kb csak az alapokat oktatják majd, nekem kell beleölnöm önszorgalomból rengeteg órát, hogy használható/piacképes tudásom legyen.
Nem gondolkodtam a váltáson, de beugrott egy álláshirdetés ami csak 4 órás lenne és a munkakör ugyan az és a fizu is annyi lenne, mint itt 8 órába. Csábító ajánlat, nagyon szívesen beadnám a jelentkezésem, de félek, hogy a gyakori munkahely váltónak fogok tűnni. Meg lelkiismeret furdalásom is lenne a dolog miatt, mert a főnök tényleg támogatna én meg hátba döfném ezzel, nem?
Ti mit szóltok, mit kellene csinálnom? Jogos a félelmem?
Az az igazság, hogy ha a sulit elvégzem akkor a jelenlegi szakmámnak a közelébe se fogok menni, szóval ezeket a mostani munkahelyeket a CV-be se lesz érdemes beírni.
Nem. Manapság már ha valaki sok évet dolgozik egy cégnél nem érték.
Ha 3-5 évente váltod a céget teljesen ok.
Tudom meglepő , de nagy multik ezt képviselik.
Nem, ez nem jobhopper, vagy hogy mondják manapság. Mert ez egyértelműen látszódna, hogy iskola mellett csináltad, pláne, ha ügyesen fogalmazod az önéletrajzodat.
(A mostani főnököd nem vevő a munkaidőcsökkentésre?)
Már hogy lennél? De cuki. :)
"Szóval a jelenlegi helyemen (ami az első igazi munkahelyem, előtte csak 1x voltam próbaidőn valahol, de eljöttem a letelte előtt) "
- erre van a próbaidő.. Azt bele se írd a cv-d-be.
És persze, simán válthatsz, nem fog senki csúnyán nézni, még a hr-es sem. (főleg ha meg tudod indokolni a fenti módon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!