Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondolnátok olyan kollégár...

Mit gondolnátok olyan kollégáról, aki nem viseli a dr. titulust, pedig megtehetné?

Figyelt kérdés
Az új munkahelyemen van egy jogász, aki nem használja dr.-t hivatalosan. Nekem először tetszett, hogy szerény, mert akiket eddig ismertem, még az ebéd rendelésükre is felírták a titulusukat. A közvetlen munkatársam viszont szidta emiatt, hogy ez csak mártírkodás, meg hogy idegesítő. Bár az is igaz, hogy ő még senkiről nem mondott pozitív dolgot...
2021. jún. 20. 08:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy szerény.
2021. jún. 20. 08:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fura. Ha jogászként dolgozik, akkor a pozíciójához elengedhetetlen a dr. Amikor mondjuk rendelek valamit, vagy nem hivatalos kérdésekben, nem jogászként emailezek én sem használom, baráti társaságban sem úgy mutatkozom be, de munkánál muszáj használni.
2021. jún. 20. 08:31
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Én sem használom, nem jogászi a munkakör. Tapasztalatom szerint a dr. cím eleve zavarja a komplexusos főnököket, nem kell kiemelni tehát. Az viszont zavar, ha hivatalos iratokra nem írja be a munkáltató a nevem elé. Ott szerepeljen, mert a személyim szerint a nevem része.
2021. jún. 20. 08:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Uh, mennyi ilyen van nálunk is. Mármint a nem jogi szakképesítésű melóhoz is mindenhova odaíratja a dr.-t. Még azon is megy a vita, hogy kis d vagy nagy D.... Elhiszem, hogy nehéz volt megszerezni, de akkor már miért nem ment el jogásznak?

Amúgy a kollégád igazán szerény ember lehet a többséghez képest. Vagy annyira meggyűlölte a jogot, hogy inkább nem is használja :D Ki tudja?

2021. jún. 20. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A munkakörtől függ. Orbán Viktor sem használja, pedig van jogi diplomája, de nem szükséges a munkájához.
2021. jún. 20. 09:21
 6/10 A kérdező kommentje:

4es :D ismerős

Köszi a válaszokat.

2021. jún. 20. 09:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk két oktató jutott eszembe, mindkettő elvégezte a jogi főiskolát.

Az egyik nem használja a titulusát, egyszer valahogy véletlen tudtuk meg valahonnan hogy hivatalosan van a neve előtt két betű, de személyijén, közokiratokon kívül sehol se szerepel.

A másik meg 0-24 önti magából hogy doktor..

Bemegyünk órára, már azt hallod, hogy a pasas E\3-ban beszél magáról és jól kiemeli a titulust: "dr. Horváth megkezdi a foglalkozást", "amikor a dr. Horváth", "figyeljenek a dr. Horváthra"

Borzasztóan idegesítő ez az ember.

2021. jún. 20. 09:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem neki nincs az irataiban sem beírva. Bár ez nem biztos.
2021. jún. 20. 09:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmit
2021. jún. 20. 10:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Nézd, fiatal süldő koromban még büszke voltam arra, hogy PhD-m van. De cégvezetőként zavaró lenne, ha a névjegykártyámon mindeféle MSC meg PhD szerepelne, mert az emberek többsége nem tudja hova tenni. Emiatt én sem használom. Hivatalos iratokon sem. Aláírni se úgy írok alá soha. Egyedül ha az alma materem, vagy a korrmány levelezik velem, akkor érkezik úgy a levél, hogy a dr. is ki van írva a nevem elé. Amúgy a tudásom miatt tiszteljenek, ne a doktori címem miatt.
2021. jún. 23. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!