Mire lenne eleg havi 160 ezer forint?
Ha havi 160at kapnal nettoban akkor hogyan osztanad be? Lehetne belole fejlodni, vagy csak megelni tudnal? Nem pest, hanem videk, tehat alapvetoen olcsobb lakasfenntartassal szamolj. Ha csaladod lenne es mindketten ennyit keresnetek akkor mi lenne?
Koszi elore is a valaszokat.
Nos, akkor arányosítok:
- mondjuk egy közös ktg 10e
- tel, net, tv: 15e
- víz: 3-5e
- gáz: hónaptól függően 6-10e
- biztosítás: 3-4e
- áram: 5e
---------------------------------
REZSI 45-50e
visszamarad: 110-115e
nálam az élelmiszer nagyon kérdéses dolog, mert igyekszem spórolni rajta aképpen, hogy hajlandó vagy elmenni akár 5-6 helyre is, ha kell; így legyen 30e
tisztító-, és tisztálkodószerek: 2-4e
ruhák: -
karbantartási ktg (akár ruha szabása, akár otthon elromlik vmit, esetleg elem, izzócsere) 2e
utazási ktg: 5-10e
mindenkori alkalmi ajándékok ktg-e: 5-10e
------------------------------------------------
egyéb ktg: 50-55e
Visszamarad: 55-70e
szórakozás: legyen napi 1e, akkor mindenestül a főbb tételekkel
VISSZAMARAD 25-40e Ft, amit el lehet tenni spórolásra
Nekem talán jó lenne. Egyetemista vagyok, koliban vagyok vagy ugye most online alatt otthon. A koli 25ezer durván havonta, 40ezer a kajára nekem elég bőven, meg számlákat sem nagyon fizetek.
Így kb 65ezer, ehhez még jön az, ha néha veszek magamnak valamit, meg ha kell jegy vagy valami az még erre könne rá.
Mondjuk ha kapnék ennyit havonta, akkor már legalább annyit segítenék szüleimnek, hogy a saját mobilszámlám legalább fizetném (az is még 7ezer ft).
De 160 ezer forint a mai világban...
Nagy szerencsével lesz egy 60ezres albérleted, 40 a rezsi, legyen 5 ezer a közösköltség, 40 ezer kajára. 145 ezer, de még ugye ebben sincs egy bérlet, vagy egy kocsi fenntartása, vagy ha kell egy ruhát venni, vagy mosogatószerek vagy bármi. De ebből szűkösen ki lehet jönni. De számolni kell mindent fillérre. De ha már 70-80 az albérlet az már siralmas, de vannak 100ért is.
Szia en sajat lakasban(48m2,2szoba) lakom Budapesten es a havi kiadasaim:
-rezsi 35-40ezer ft
-kaja 55-60ezer ft (edzem es egeszsegesen taplalkozom)
-kondi berlet 11ezer ft
-BKV berlet 6-7ezer ft? (fogalmam sincs mennyi)
Ezek a fix kiadasaim. Nincs autom,nem dohanyzom.
Ritkan eljarok szorakozni,sorozni,koktelozni es havonta rendelek kajat 2-3x vagy elmegyek enni valahova. Ha nem egeszsegesen ennek vagy kisebb terembe jarnek edzeni,akkor tudnek sporolni,de szerencsere megengedhetem magamnak ezek.
Remelem segitettek ezek az infok neked.
Albérleti díjat nem is számoltál és úgy is 25-40 amit félre tudnál tenni a leírtak alapján. Abból talán szoba bérlés ha kijön.
4. vagyok
Nos, nem kalkuláltam albérlettel, egy saját (családi tulajdonú) lakással kalkuláltam.
És a kérdésben volt egy olyan kikötés, hogy mi lenne, ha másodmagammal laknék, aki ugyanennyit keres. Ebben az esetben nyilván több lenne az a 25-40e
7-es
Ja szoba berles, es az sem a legjobb helyen meg legkomfortosabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!