Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgtak, szerinted jogos?

Kirúgtak, szerinted jogos?

Figyelt kérdés

Próbaidőt nem hosszabbították. Irodai munkáról van szó.

Elismerték, hogy elvégeztem 100%-ig a munkámat, de túl nyugodt vagyok, itt pörögni kell.

De ha időben megvan a munka akkor mi a baj? Erre nem tudtak válaszolni.

Mondtam hogy tudok pörögni, lehet ezen változtatni, de nem mentek bele.

Nagyon el vagyok keseredve.

2021. jún. 2. 16:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

10: ne ülj fel mindenféle urban legendnek!

Ahol munkahelyteremtési támogatást vesznek fel, ott van min. 1 év továbbfoglalkoztatási kötelezettség!!!!!

2021. jún. 2. 17:23
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Ha 100%-ban elvégezted a munkádat és semmi kivetnivaló nem volt benned, akkor csak a próbaidős trükközésre tudok gondolni. A hazai felfogás ilyen: cégek felvesznek próbaidőre, aztán a lejárta előtt kirúgnak, majd felvesznek egy másik balekot a helyedre, mert így megússzák a járulékfizetést. Óvodás trükk, ennek ellenére teljesen szabadon művelhetik, az átlag melóst ettől semmilyen társadalmi, jogi, vagy egyéb mechanika nem védi.
2021. jún. 2. 17:33
 13/21 anonim ***** válasza:
67%
Lehet hogy a cég amelyiknél dolgoztál Pénzmosoda, és nem ugye oda nagyon megkell válogatni, hogy ki maradhat ott hosszabb távon. Amúgy meg próbaidő, és miért nem szóltak előbb, ha baj volt a munkáddal? Nem azért, de az utolsó pillanatban bemondani hogy ez volt a baj helló szia csá, az nem megoldás. Mindegy. Ha ilyen cég, akkor ez van. Tovább kell menni.
2021. jún. 2. 17:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezekre sosem tudjuk meg a választ... Volt olyan hogy valaki tényleg naplopó volt, amikor meg csinált is valamit, azt is elcseszte nagyrészt. Folyton mondta neki a főnök, hogy ki lesz rúgva ha még egy ilyen történik, aztán azóta is ott van... Több kárt csinál, mint hasznot, de ott van és ennyi. És ezt nem egy munkahelyen tapasztaltam. A miértjét nem tudom, de vannak ilyenek és kész, én már nem foglalkozom vele. De volt olyan hely is, ahol mindent beleadtam, napi bejelentéses, mégis kirúgtak 4 nap után. Következő helyen meg évekig voltam. Ez ilyen, ne emészd magad.
2021. jún. 2. 18:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

14. válaszadó: a miértre egyszerű a válasz. A naplopó valakinek a valakije. Nos, ilyenkor a határ a csillagos ég. Idehaza különösen jellemző, hogy a mindenre teljesen alkalmatlan félanalfabéta mélyhülyék kerülnek jelentős pozícióba és maradnak is meg ott - sokhelyütt még főnök is lehet belőlük. Aztán hogy mindez a munkavállalókon csattan, az kit érdekel.

Nem kell ezen álmélkodni, skacok - a Balkán közelebb van hozzánk, mint London vagy Helsinki.

2021. jún. 2. 18:43
 16/21 anonim ***** válasza:
95%

Próbaidő lejárta nem jelent automatikus szerződéshosszabbítás. Rengeteg oka lehet, hogy nem hosszabbítottak veled:

1. a cégnek nincs szüksége a munkádra, mert kevesebb a megrendelés

2. te úgy érezted, hogy mindent jól csináltál, de a cégnek más a véleménye

3. van tőled jobb jelöltjük

4. a projektnek amin dolgoztál vége lett és nincs másik

5. emberi problémák voltak veled, amit te nem vettél észre

6. a cégnek nincs pénze alkalmazni plusz 1 embert és inkább téged küldenek el, mert a többiek elküldése a cégnek pénzbe kerül

Soroljam még?

2021. jún. 2. 19:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt az, de ne félj az életben, mert tudhatod, hogy minden rendbed lesz. Valami lesz.
2021. jún. 2. 20:33
 18/21 anonim ***** válasza:
69%

Megcsináltad a minimumot gondolom, csak nem ez volt a céljuk. Próbaidő alatt komoly feladatokat még nem kaptál gondolom, később meg azért nem ezt a tempót várják el egy dolgozótól, és úgy látták, hogy nem fogod bírni.

Nálunk is volt ilyen több is, a kezdő elszüttyögött a kis feladatokkal és semmi fejlődést nem láttunk a hónapok során, nem lett gyorsabb, nem kapkodott a feladatok után, az ilyentől később sem várhattunk volna többet.

Lehet, hogy tényleg tudnál jobban pörögni, de ezt a 3 hónap alatt kellett volna bizonyítanod, felvenned a többiek tempóját. Meg ezek szerint eddig vagy nem erőltetted meg magad (ami nem egy pozitívum a piacon), vagy csak üres ígéretet teszel, amit vagy betartasz, vagy nem, a próbaidő után pedig már nem kockáztatnak.

Lehet más oka volt persze, de tapasztalatom szerint kb. ezt jelenthette. Amíg ott voltál kértél/kaptál visszajelzést? Ahhoz tartottad magad? Ha ott nem vetted a lapot, az is gyakori szakító ok.

Jogszerűnek viszont tényleg jogszerű volt, még akkor is, ha nem értesz vele egyet és rosszul esik. De majd máshol találsz neked való helyet.

2021. jún. 3. 19:58
 19/21 A kérdező kommentje:

Semmi visszajelzést nem kaptam.

Köszönöm a válaszokat!

2021. jún. 3. 21:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérj legközelebb, már akár 1 hónap után is. Vezetőként az ilyen nekem mindig szimpatikus.
2021. jún. 3. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!