Bunkó válasz ha egy plusz feladatra azt mondom a főnöknek „a munkaidőm keretében állok rendelkezésre“?
Ugye a válaszban burkoltan benne van, hogy ő a főnök, ami munka van azt elvégzem oké de van egy munkaidő, tart addig ameddig tart, az lejár és mentem. belefér a feladat vagy nem fér, nem érdekel, én az órát nézem és nem a feladatot. A háttere ennek hogy nagyon sokszor megszívattak „plusz“ feladattal ami bőven túlórába nyúlt és egy fillért se adtak rá.
Ilyen háttérrel is bunkó a válasz? Mert úgy hírlik a főnök bár nem szólt rá semmit, de nagyon rossz néven vette.
Hát én meg azt veszem rossz néven ha estig benn vagyok nulla plusz pénzzel.
Jol tettel.
Azert nehogy azt higyje a fonokocske, hogy azert mert az alkalmazottja vagy ezert rendelkezhet a szabadidoddel is.
Neha rendet kell tenni a fonokocske fejeben is, mert ha magara hagyjuk, akkor elszall a kis agya.
Nem voltál bunkó.
De nagy tévedésben vagy, hogyha azt hiszed, hogy ő ehhez a válaszhoz köteles jó képet vágni.
Te nem túlórázol, ő meg rossz néven veszi. Ez a dolgok normális rendje. :-)
Kb. én is ezt mondtam volna. Ez van elég nyers ahhoz, hogy tudja, hogy a halál f-ára küldted el éppen, de nincs elég bunkó ahhoz, hogy joga, indítéka legyen kirúgni.
Mert végülis nem mondtál semmi csúnyát. A munkaidődet kitöltötted, pont. Ha túlóráztatni akar, fizessen.
Nyilván a túlórához való hozzáállás az ember végzettségétől, tapasztalatától és lehetőségeitől is függ. Én itt Budapesten, hiányszakmában dolgozóként könnyen állok fel és mutatok be, de egy borsodi zsákfaluban nem sokat pimaszkodhat a szakmával nem rendelkező eladólány, mert rögtön száz jelentkező lesz a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!