Mi van manapság a munkaerőpiaccal? Miért ilyen nehéz elhelyezkedni?
Annyira mondják hogy kell az ember,és könnyen lehet állást találni,de akkor ha jelentkezek,miért nem válaszolnak vissza?Amikor meg behívnak interjúra,igérgetik hogy 1-2 héten belül visszahívnak,de sehol se egy visszajelzés.Jelenleg 21 éves vagyok,pályakezdő,van érettségim és szakmám,de eddig senki nem jelzett vissza,akárhova is jelentkezek.
Miért ilyenek,ha azt mondják hogy kell az ember?
Hogy helyezkedjen így el az ember?
Válaszokat előre is köszi.
#29: Persze, hogy nem leszel előbbre, mert nem válaszolsz a részletkérdésekre, amiből kiderülne, hogy miért is vagy ennyire sz/r helyzetben...
Nyilván azért, mert könnyebb a csúnya, gonosz világra fogni és keseregni, mint foglalkozni a saját problémáiddal és tenni az előrejutásért?
De nyugi, nem fogok írni többet, mert látszik, hogy nem lehet rajtad segíteni, csak keseregni jöttél
#30: Az ebédszünet, az szünet, nem munkaidő. Ez miért megalázás? (Nem kötekedés, tényleg érdelek, miért gondolod annak)
31:
Nem én írtam, de az ebédszünettel a legtöbb esetben az a gond, hogy 1 óra, miközben a gyakorlatban a dolgozók 20 perc alatt lezavarják a kaját, és mennek vissza dolgozni, amit el is várnak tőlük. A munkaidő végén meg ne hagyják félbe a munkát, meg különben is meeting másik lokációval, így lesz a 9-17-ből(17:20 ebéddel) 9-18 az "ebédszünettel" majd szépen 9-19 vagy 9-20 ahogy gyűlnek a dolgok, túlórabér persze nincs. És ez nem egy munkahely, budapesti irodai munkahelyek többségére ez a jellemző. Idővel úgy védekeznek az emberek, hogy késve érkeznek, így lesz 10-20 az általanos.
Azért rossz mert beosztanak még 1 órát a szabadidődből. Ráadásul ha ingázol még napi kétszer fél-egy órát akkor legrosszabb esetben rámehet akár 11 órád is a munkára naponta (8+1+2×1).
És ezt akkor még vesd össze egy irodai dolgozó életével a régi időkből, aki hazamehetett enni +ejtőzni.
#31 Amíg rendes tanácsot/választ nem tudsz írni,addig azt állitasz,és mondasz amit akarsz,baromira nem fogom,felfoghatnád egy idegennek elmondani a magándolgaimat,átlagos problémáról beszélünk,milyen érdekes rajtad kívül mindenki normális választ tudott adni,rajtad kívül,mert neked "bővebb" infó kell,hogy megmondhasd azt hogy ez nem így van,és mi vagyunk a hibásak,csupán azért mert te nem szenvedtél ilyennel,hanem neked a szájadba repült a lehetőség :)
Egyébként meg rajtad meg látszik hogy nem segíteni akarsz,hanem kioktatni,úgyhogy lehet innen húzni máshova😉
#32: De gondolom az 1 órába bele van számolva a többi szünet is, amit ki kell adni napközben, tehát arra már nem kell pluszt számolni... De nyilván, az kellemetlen, ha több a kötelező szünet, mint amire szükség lenne, de még mindig jobb, mint ha kevesebb lenne. Sajnos ez pont olyan dolog, amit nem lehet percre pontosan kiszámolni mindenkinek megfelelően. A többi meg már egyéni időbeosztás kérdése, meg kell tanulni, mert nem tanítják sehol.
#33: Valójában nem a szabadidődet osztják be. Te sem fizetnél semmiért plusz 12,5%-ot, csak úgy. De ez még mindig nem megalázó szerintem.
#34: Mint írtam, nem esett a számba, én is szembesültem vele, végigjártam ezt, azért tudom miről beszélek. Segítenék, ott van a tengernyi opciók, amiket leírtam, csak következetesen ignorálod, hogy hajthasd tovább az igazad.
Te vagy az a tipikus ember, akinek akkor se lehet segíteni, ha könyörög érte, mert nem fogadja el, amit mondanak neki.
Tényleg befejeztem, mert ennek semmi értelme. Kötsög mindenki, hogy nem alkalmaznak a semmire és kész.
35:
"De gondolom az 1 órába bele van számolva a többi szünet is, amit ki kell adni napközben, tehát arra már nem kell pluszt számolni..."
Milyen többi szünet? Az, hogy munkajog szerint óranként 10 percig ott kellene hagyni a számítógépet, az azon kívül, hogy sehol nem veszik komolyan, nem feltétlenül jelent szünetet, hiszen más feladattal foglalkozhat benne az alkalmazott, illetve ezt nem szabad szünetként levonni a munkaidőből. Vagy szerinted pl. azt is le kellene vonni, ha pisilni megy a dolgozó?
Teljesen mindegy, honnan nézed, a +1 óra az +1 óra, és ezért legalább 9 órát bent kell töltenie az alkalmazottnak (a gyakorlatban többet).
"Valójában nem a szabadidődet osztják be."
Pedig de. Mert az az 1 óra nem a munkaidő része, és nem teheted át a munkaidő előttre vagy utánra.
#36: Nem az óránkénti 10 percre gondoltam, hanem olyan munkarendre, ahol vannak esetleg előírt egyéb szünetek (mivel továbbra sem tudjuk milyen munkakörről beszéltünk)
oké, a szabadidődet osztják be. Fizetnél bármiért 12,5%-kal többet csak ezért? Nyilván nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!