Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a rendőrségnél akarok...

Ha a rendőrségnél akarok dolgozni, vihetek ajánló levelet?

Figyelt kérdés
Van ismerősöm és rokonom is a rendőrségnél magasabb szinteken. Van bármi jelentősége ha viszek vagy három ajánlólevelet felvételihez?

2021. máj. 19. 13:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10: kb. ugyanezt írtam neki én is az első kommentben, de hajthatatlan...

Csak azt nem értem, hogy miért írta ki a kérdést, ha már eldöntötte, hogy benyomatja magát a "felsőbb" szinten lévő rokonaival...

2021. máj. 19. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:
11# Igen, gondoltam nem árt másodszorra is leírni. Semelyik munkahelyen nem tolerálják a "haverok" ajánlólevelét, amikor világos, hogy a jelölt egyáltalán nem dolgozott abban a munkakörben, amire jelentkezett... Az meg már egy másik dolog, hogy a kiképzők és a szakasztársai is garantáltan tudomást szereznek arról, hogy mivel próbálkozott és ezért nem tud majd beilleszkedni...
2021. máj. 19. 18:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm a véleményeket! :D

Természetesen értem mit akartok mondani csak magával a gondolatmenettel nem tudtam teljesen egyetérteni. Mint mondtam nem ezzel akarok bekerülni. Ettől függetlenül gyerek korom óta rendőr szeretnék lenni és hasonló munkakörben dolgozom jelenleg is, erre készültem. Elfogadom az álláspontokat, de azért tettem fel a kérdést mert minden szempont érdekel. Amit én mondtam sem teljesen visszautasítandó vagy nem lehetne vele egyetérteni szerintem. Ha én lennék a felvételiző vagy az lenne a véleményem amit ti írtok, vagy pedig az, hogy ooo egy újabb rendőr a családjából. Folytatja a hagyományt és valószínűleg akkor még több rendőr lesz ott ahonnan ő jött. Nem akartam a saját véleményemet előhozni itt mert nem vitatkozni akartam, csak annyira erősen állítjátok azt az oldalt, hogy muszáj ezt is leírnom. :D

2021. máj. 19. 19:01
 14/17 anonim ***** válasza:

Kérdező. Hidd el nem akarok neked rosszat :D (12# vagyok) Ne sértődj meg, de nekem te naívnak tűnsz.

A rendőrségen és a honvédségen belül rengeteg felvételiztetőt ismerek, és nem az lesz a véleményük 3 ajánlólevél láttán, hogy "oooo egy újabb rendőr a családjából", hanem az, hogy "itt van még egy barom, aki azt hiszi, hogy protekcióval bejuthat". (Az ajánlólevél kompetenciákat támaszt alá, amikkel az előző munkáltatód (!) nagyon meg volt elégedve. Azaz három ismeretlen ajánlása, akiknél nem is dolgoztál, az az égvilágon semmit nem ér.)

Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ne vidd el az ajánlóleveleket, a beszélgetés során pedig tegyél említést az ismerős rendőrökről (ne név szerint, azt csak akkor ha kérdezik). A kiképzők ezt szeretik hallani, ha családtag/rokon munkája motivált téged a jelentkezésre. Ki kell fejtened, hogy mi az, ami annyira megfogott téged a rendőrök beszámolóiból, hogy beadtad a jelentkezésedet.

2021. máj. 19. 19:19
 15/17 A kérdező kommentje:

Rendben ez így tényleg jobban hangzik ha elbeszélgetésnél említem meg. :)

Nem sértődtem meg csak a dolgok mögé akartam látni jobban, és így sikerült is. ^^

2021. máj. 19. 20:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Örülök neki, sok sikert! :) Fizikai részre remélem készülsz rendesen - valamiért ott esnek ki sokan pedig azt csak gyakorolni kell 🤷‍♀️ -, a pszichológiain pedig a normális és értelmes emberek lazán átmennek.
2021. máj. 19. 21:05
 17/17 A kérdező kommentje:

Tűzoltónak jelentkeztem legelőször 20 évesen és ott minden sikerült :3

Munkatapasztalat hiánya miatt viszont elutasítottak :/

Bizonyos okok miatt akartam oda jelentkezni, de szerencsésebb is így, hogy nem jött össze :D

Három éve volt.

2021. máj. 19. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!