Szólnátok a főnöknek ebben az esetben?
Számvitel. Véletlenül az asztalomon maradt egy számla, amit múlt héten kedden kellett volna átadni a pénzügyeseknek kifizetésre.
Most vettem észre, rohantam is vele, átadtam.
A főnököm nagyon ki van élezve erre, neki már az is baj ha egy-két napig van az asztalon egy számla, nemhogy egy egész hétig.
Szóljak neki?
Érvek: Ha a pénzügyeseknél valaki reklamálna, akkor tudjon róla. Amúgy véd minket, de ha csak így hirtelen kapja a hírt, akkor nem lenne képben.
Ellenérvek: Nem biztos, hogy reklamálnának a pénzügyön, nagyon gyakran vannak lejárt határidejű számláink (eleve úgy kapjuk meg őket)
Plusz tuti nagyon leteremtene - sajnos túlzottan is érzékeny típus vagyok, már most szarul érzem magam, nem direkt csináltam, így nem lenne értelme a fejmosásnak sem.
Ilyen még sosem volt korábban, első (és nagyon remélem hogy utolsó) eset.
A számlát már átadtam, máshogy már nem lehet javítani a helyzeten.
Nem szólnék.
A számlák határideje 15 vagy 30 nap szokott lenni, nagyon ritkán 8 nap. Ennek mikor jár le a határideje? Ha a pénzügynek még legalább 4-5 napja van rá, akkor senkinek nem szólnék. Ha annyi idő alatt nem utalják el a pénzt, azért ne te legyél a felelős. Ha esetleg már csak 1-2 nap van rá, vagy lejárt, akkor a pénzügynek szólnék, hogy bocs, én voltam feledékeny, de alázatosan kérem őket, hogy ezt sürgősséggel csinálják meg, hogy az ügyfél reklamálását megelőzzük.
Amúgy szerintem ritkaság, ha a lejárat után azonnal szólnak.
Szólj neki. Nem direkt csináltad. Szóval tudod hogy oda kell figyelned. Sajna az időjárás mostanság megkavarja az embereket. Hidd el nem csak te vagy így. A környezetemben is tapasztalom több helyen hogy az embereket nagyon megviseli ez az időjárás. Lehet a főnöködet is.
Magne-b6-at segít a stressz leküzdésében is.
Április harmincadikán járt le a határidő, mi május tizedikén kaptuk meg.
Az a rendszer nálunk, hogy a számlákat egy kijelölt helyre gyűjtjük egész nap, és másnap reggel átellenőrizzük őket, aztán átadjuk, így szinte mindig van egy egynapos csúszás, kivéve ha nagyon sürgős a számla.
Itt egy hét csúszás volt :/
Egyelőre afelé hajlok, hogy elmondjam neki. Még nem ért vissza a helyére.
Mindenképpen mondd el.
Így csak azért teremthet le, hogy feledékeny/figyelmetlen voltál.
Ha mástól tudja meg, akkor emellé még sunyinak is tarthat, aki nem vállal felelősséget a hibáért.
Fel a fejjel! :)
Végül odamentem, bevallottam a bűnöm.
Jól fogadta :)
Köszi a tanácsokat és a bátorítást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!