Aki nem akarja beoltani magát de ha munkáltatója kötelezni akarja oltást mit csináltok?
Megírjuk a papíromat, és kereshetnek helyettem mást.
Nem én leszek egy cégért az biztos.
Akkor már egyszerűbb felvenni az oltást.
Azok akik azt mondják “felmondok”, sok sikert az allaskereseshez!
Állást keresni és megfelelő új állást találni nem egyszerű. Jóval megterhelőbb mint dolgozni vagy oltatni.
6 senkinek semmi köze hozzá. Az oltás önkéntes, aki szükségét érzi, menjen.
Ha te egyet értesz a kényszerítéssel, akkor egy zsarnoki rendszert támogatsz. És veled van probléma, ha nem érted, ez hol gond.
Ha te egyet értesz a kényszerítéssel, akkor egy zsarnoki rendszert támogatsz.“
Bullcrap!
A munkaltatónak is van az un. ‘ házi joga’.
Ha azt mondja, hogy csak oltott személy léphet be a munkahelyre - joga van hozzá.
A házi jog egy törvény, amit a parlamentben, DEMOKRATIKUSAN fogadtak el mint minden törvényt.
8 aha, tehát egyet értesz kényszerítéssel és zsarnokokat támogatsz.
Akkor én munkáltatóként kirúghatom a dohányosokat, mert házi szabályt hoztam. És a nőket, meg a buddhistákat, vagy a kék bőrszínűeket, mert házi jogot formáltam rá.
Kit nézel hülyének?
Akkor én munkáltatóként kirúghatom a dohányosokat, mert házi szabályt hoztam“
Már eleve nem veszel fel dohanyzokat. Vannak munkahelyek ahol tilos a dohányzás, ehhez kell alkalmazkodnia a munkavállalónak.
Ha később hoztad ezt a szabályt, akkor is be kell tartani, különben repül a munkavállaló.
A tőbbire ugyanaz vonatkozik. Ha csak férfivel akarsz együtt dolgozni, akkor csak ferfit veszel fel.
A nőket, buddhistakat is kirughatod bármikor nem a nemére és vallására hivatkozva, hanem pl. a teljesítményére.
Nincs az a munkáltató aki ilyen kardinális hibát elkövetne.
Ne velem vitatkozz, a házi jog egy törvény. A törvényeket, jogszabályokat mindenkinek aki Magyarország területére lép és Magyarországon él köteles betartani.
A magyar törvények betartása ugyanúgy Magyarország ‘ házi joga’ mint a munkáltatónak a házi joga, hogy csak oltottat enged be a munkahelyre.
Lehet a munkáltató ellen perelni, de Juszticia mérlege a munkáltató felé billen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!