Ilyen körülmények között elmennétek a munkahelyről vagy maradnátok?
Van egy iroda, ahol egy ember viszi a hátán az egész irodát. A többi öt dolgozó csak a könnyű, rutinszerű feladatokat végzi, de ötletszegények, nincs kreativitásuk. A pályázatokat hatan adják be, de egyedül a kreatív kolléga írja őket. A megbízások elnyerésekor mind a hatan felvonulnak, de egyedül a kreatív kolléga beszél, ő tárgyal a megbízókkal. Ha a megbízók a többiekhez intéznek kérdést, azok zavartan mosolyognak, és azonnal a kreatív kollégára néznek segítségkérően.
A haszon egyenlően oszlik hatfelé. A kreatív kolléga most kapott egy másik cégtől ajánlatot. Az öt naplopó most kétségbe van esve, és el akarják érni a főnöknél, hogy ne engedje el a cégtől a kreatív kollégát. A kreatív kollégát pedig gazembernek és hálátlan kígyónak nevezik, sértődötten viselkednek vele.
A főnök szinte könyörög a kreatív kollégának, hogy gondolja meg magát, maradjon mégis, mert ő azzal az öt ötlettelen, tehetségtelen emberrel nem megy semmire. Mit csináljon a kreatív kolléga?
A opcio: Kompromisszum a fonokkel: joval tobb fizu, plusz csapatcsere es a kreativ kollegs is vegyen reszt az ujak kivalasztasaban
B opcio: maga mogott hagyja a sullyedo hajot es megy vilagga, ahol mrgbecsulik a tehetseget
Kerdesedbol az derul ki, hogy a kreativ kollega te vagy.
Vagy megsem, mert ha valoban kreativ lennel, nem itt kerdezoskodnel, hanem kozolned a fonokkel, hogy dupla fizetes mult honap elsejetol, vagy kilepsz. Es kilepsz.
Már rég fizetésemelést kértem volna.
Nem adja meg akkor kalap-kabát
Ha megterhelő a munka vagy ez felháborodást kelt benned kérd a főnöktől, hogy szólítsa fel a naplopó társaságot, hogy dolgozzanak vagy vegyen fel helyettük használható munkásokat. Nem tudom így mi haszna van belőlük...Ha elbírod a munkát,jó így neked akkor kérj több pénzt érte bár az hosszútávon nem hiszem hogy megoldás lenne.
Nálunk is így van 1-2 ember viszi a hátán az egészet a többiek eldolgozgatnak..a főnök tudja értékeli hogy gond van de túl nemtörődöm, t.ketlen ahhoz, hogy megoldja így pénzzel kompenzál.Csak az a gond a jutalmakat,bónuszokat azok is kapják akik nem tesznek hozzá sokat az egészhez csak jarkalnak,azon gondolkodnak mit kellene enni... a fizetés különbség meg kb.30.000 ft a munka 80%-nak az elvégzéséért.Nem beszélve a tudásról, koncentrációról, precizitásról. Ráadásul ha herék valamit nem tudnak ami elég gyakori jönnek a félbeszakítások a kérdésekkel.
A helyedben egy ilyen rendszerből ha már van más lehetőség azonnal kilépnék. Itt nem fohsz tudni fejlődni csak stagnálni.
A kreatív egyén helyében kérnék 3x annyi fizut, hiszen én végzem az összes munkát. Ezt így szó szerint elmondanám.
Rugjon ki párat a naplopók közül, növelve az én fizetésem, hiszen ők úgyis feleslegesek.
Ha nem, akkor viszlát.
Lef0snám mit gondol.
Nálunk a munkaügyi részlegen volt hasonló szitu. 5en voltak, 1 dolgozott csak. Még hétvégente is bejött, hétközben tovább maradt ugyanannyi fizuért mint a többi. 2 év után elment. Egyre több munkát bíztak rá, nem bírta. Felvettek helyette 3-4 embert.
Ilyen körülmények között nem maradnék.
Akkor nem váltanék, ha:
- minimum 2 számjegyű százalékkal az új hely fölé ígér a mostani hely
- minimum egy szintet léphetek karrierben
- az 5 naplopó felettese lehetek
- szabad kezet kapok az 5 naplopó folyamatos rostálására és cserélésére
(És ahogy írták, már rég tettem volna azért, hogy kiemelkedjek ebből a pocsolyából, fizetésemelés kérése, vagy váltás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!