Hogy lehet így új munkahelyet keresni ?
Sok embertől azt hallom,hogy addig ne mondjak fel amíg nincs új helyed.
Kérdeztem,hogy azt mégis,hogy csináljam?!
Adjam be mindenhova a jelentkezésem,hívnak interjúra elmegyek,megkérdezik mikor tudok kezdeni, és akkor azt mondjam,hogy ja bocsi fel se mondtam még a jelenlegi munkahelyem és a ledolgozása idő 30 nap,szóval 30 nap múlva tudok kezdeni
Őszintén én tartom ezt kicsit baromságnak.!!
Ki az a hülye, aki megvár 30 napot, ha van még két jelentkező a munkára, akik meg azonnal tudnak kezdeni.
Nem célszerű előbb felmondani
És az utolsó 10 napban amit a munkahelyednél töltesz akkor beadogatni az önéletrajzodat és úgy interjúra menni,és azt mondani,hogy 1 héten belül tudok kezdeni.?
Miért hallom sok embertől,hogy csak akkor mondj fel ha van már új
Mégis hogyan?
Bocsi ha ilyen baromságot kérdezek,de számomra ez nem világos
9: A munkaszerződés egy megállapodás, nem úgy megy hogy te gondolsz egyet és nem mész. Nem kötelez téged senki munkára, de ha a te alkalmazottad hagyba így sz.rban szerintem neked sem tetszene.
Amúgy tapasztalataim szerint még a leghülyébb főnökkel is meg lehet beszélni, hogy nyomós ok miatt gyakorlatban pl. a 30 nap helyett csak 15 legyen.
Meg a felmondási időtől ha kéred általában eltekintenek. Nyilván akkor nem is fizetik ki.
Ritkán utasítják el nekem az a tapasztalatom. Nyilván tudja a munkáltató hogyha felmond és nem tekint el a felmondási időtől kérésre akkor a munkavállaló kb semmit nem csinál a fennmaradó időben. A felében talán munkát színlel a többiben még annyit se
Milyen kártérítésre gondolsz ? Hiszen a felmondás a munkaszerződés megszűntét jelenti .
Ez már csak jog hablatyolás,érdekes pereskedés lenne .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!