Az mit jelent hogy valaki „kilátásba helyezte“ a felmondását? Valaki vagy felmond vagy nem, vagy beadja vagy nem-én mást nem tudok elképzelni
Kollega béremelést akar és kilátásba helyezte a felmondását.
Ez mit jelent? ez nem valami üres bullshit?
A felmondás 1 db papírlap szabott tartalommal. Vagy megírom vagy nem, vagy beadom vagy nem.
Ha beadom, akkor felmondtam és kész.
Ha nem adom be, akkor nem mondtam fel és semmit se csináltam.
C ) opció nincs.
Az összes egyéb csak üres duma, nem? Kilátásba helyezte-magyarul semmit se csinált csak a pofája jár üresben.
"Azt jelenti ,hogy ha nem kap bér emelést akkor felmond.:)"
Ó hallottam én már ilyet mástól is, aztán azóta is itt vannak.
Amelyik kutya ugat az nem harap.
De volt olyan kollega is aki egy szót se szólt, nem helyezett "kilátásba" semmit, csak egyik reggel kopogott a főnök irodáján nulla előzménnyel.
Na az igen!
" már nem kell mennem a gyárba"
Nyilván a főnök még ma felköti magát hogy a 12 egy tucat egybites droid gyári melósa lelépett. összedől a gyár melós pista nélkül.
Kilátásba helyezte, vagyis besétált a főnökéhez és közölte, hogy ha bizonyos feltételek nem teljesülnek, akkor felmond.
Ilyenkor a vezető dönthet úgy, hogy "oké, viszlát" és dönthet úgyis, hogy elgondolkozik azon, amit a munkavállaló kér. Jellemzően pár nap/hét átfutással, esetleg felajánl valami mást, ami a munkavállalónak is korrekt ajánlat lehet, vagyis kialakítanak egy köztes megállapodást.
Kérdező, szövegértésből megbuktál? Nem tudsz magyar mondatokat értelmezni?
Ráadásul azt képzeled, hogy a gyárakban csak szakképzetlen munkaerő van?
Nem hallottál még mérnökökről?
Én csak megemlítettem, hogy tervezem a munkahelyváltást, eszembe sem jutott, hogy itt maradjak több bérért. Ekkor 2 napon belül 30 %-ot emeltek a béremen, így persze újragondoltam és maradtam. Ha az embert megbecsülik az jó érzés.
Vannak nehezen pótolható munkatársak, nyilván nem a takarító az, aki nehezen pótolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!