Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan találjak valami munkát?

Hogyan találjak valami munkát?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy mit kezdjek magammal, annyi kreatív ötletem van de semmi se jön össze!

Egy 1000 fős faluban lakom a világ végén, nincs semmi munkalehetőség csak 1 gyár, ahol anno ​dolgoztam még diákmunkásként, 1 hónapja hívtam ezt a gyárat, hogy van-e munkalehetőség, hát nem volt, azt mondták, majd talán szezonidőben.

21 éves nő vagyok. Érettségim és szakmai érettségim van. 1 éve jártam egyetemre, de otthagytam pont akkor, mikor a koronavírus kezdődött. Kolis voltam, a koliból is ki kellett költözni. Otthagytam inkább végleg, lehet nem kellett volna. Mindenesetre szeretnék majd még tanulni.

Szoktam kézműves dolgokat készíteni, tehat fali díszek, asztali díszek, szövés, varrás... Ez ilyen hobbi, de nagyon szeretem ezt csinálni, gondoltam rá, hogy valami vállalkozást indíthatnék belőle, de nincs pénzem rá, és eladni sem tudnám amiket készítek, a kutyának sem kell.

A másik, hogy van német és angol nyelvvizsgám, tudok még spanyolul, olaszul, egy kicsit franciául, de azokból nyelvvizsgam nincs (az egyetemen nyelvszakon voltam), hirdettem magam, hogy korrepetálnék diákokat nyelvből, de semmi. Csak ígérgettek, hogy majd tanítsam őket, fizetnének is érte, de utána soha nem jelentkeztek ezek az emberek, csak hitegettek.

Online hogyan tudnék nyelvet tanítani? Vagy bármit elkezdeni, a kereskedelem is érdekelne, már a fél szobámat eladtam pénzért. Egyedül élek apukám házában, ő másik házban él. Családom sincs amúgy, nem támogatnak, ők is szegények.

Szóval, online, külföldi munka akár, vagy bármilyen más dolog...

A falumtól távolabbi gyárakhoz is beadtam a jelentkezést, de olyan messze van, 40-50 km, ha éjszakáznom kell akkor nem tudom megoldani az utazást, 3 busz megy a falumból egy nap arrafelé. Céges busz a falumba nem megy. És ez nem azért van, mert "nem akarok dolgozni".

Ezt most nem azért mondom, de szerintem többre lennék hivatott, de egyszerűen itt ragadtam, szeretnék én is pénzt, karriert.

Ötleteket, sztorikat várnék hozzászólásban.... mert mar nem tudom hol a kiút

2021. máj. 5. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
3%
nézzél körül itt, hátha: [link]
2021. máj. 5. 17:41
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Szia. Mit szólnál egy vállalkozáshoz?

Az egyéni vállalkozást 0 ft önerővel el lehet indítani és csak később kell törleszteni. Utánna nézel mennyiért vállalnak honlap készítést(az se drága) és a saját magad fönöke leszel. Ha már ennyire kreatív vagy később beprobálkozhatsz majálison,falunapon...stb.. (mikor már végre visszatér a normális élet)értékesíteni a munkádat.mit gondolsz?

2021. máj. 5. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az angol némettel pedig ne korrepetálást vállalj hanem fordítási munkát
2021. máj. 5. 17:47
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Átérzem, én is ezzel szenvedek :D A nyelvtanítás és korrepetálás az a dolog, amit mindenki rávág egyből és mindig előjön, hogy azzal mekkora pénzeket lehet kasználni és az a legjobb, mert te osztod be az idődet, annyi tanulót vállalsz ahányat akarsz, már 4000 forint alatt nincs is nyelvóra... Aki pedig csinálja vagy szeretné csinálni az szembesül a valósággal, hogy boldog-boldogtalan vállal magánórákat és olyan konkurencia van (mennyiségben és minőségben is), hogy szinte lehetetlen érvényesülni tanári végzettség, tanítási tapasztalat, saját anyagok, külföldi tapasztalat nélkül. Én nyelvszakos vagyok, konkrétan nem tudnék olyan embert mondani a szakomról, aki nem próbálkozott volna ezzel, ellenben egy kezemen meg tudom számolni, hogy hánynak volt ténylegesen tanulója, aki fizetett és rendszeresen vett nála órákat. A fordítás gyakorlatilag ugyanez, egy emberként nem lehet munkához jutni (a legtöbbször cégen belül végzik el ezeket a munkákat vagy fordító irodákat bíznak meg). Vidéken pedig a nyelvtudás eleve egy teljesen alkalmazhatatlan kompetenciának számít, semmi szükség nincsen rá.
2021. máj. 5. 17:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A vállalkozással kapcsolatban leírtam, hogy valószínűleg senki (vagy nem sokan) vennék meg amiket készítek, Instagramon, Jófogáson, Facebookon próbáltam árulni, 500-1000 forintokért, nem érdekelte senkit 😃 pedig mindenki dicsérte, hogy milyen szépek... ezért félnék belevágni vállalkozásba, mert csődbe mennék. Esetleg valami másra vállalkoznék, de nem tudom milyen lehetőségek vannak még.... Nincs vállalkozó a családom/barátaim között, nem tudok tanácsot kérni.

A fordító munkával az a baj, hogy nincs fordító végzettségem. Ha szakmai végzettség nélkül tudnék fordító munkát, az lenne a mennyország. Pedig fordító állásokat is néztem, ráadásul otthonról is végezhető, csak hát nincs fordító diplomám, és az bizony kell, nyelvvizsga nem elég. Vagy tud valaki valamilyen utat, hogy csak nyelvvizsgával csináljam?

2021. máj. 5. 18:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Esetleg olyan oldal ahol "amatőr" fordításokért fizetnek? Amatőrt úgy értem diploma nélküli
2021. máj. 5. 18:46
 7/9 Benyovszky Oszkár ***** válasza:
Home office állásokra rákerestél már?
2021. máj. 28. 11:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Magyarországon nem nagyok van home office állás szerintem :/
2021. máj. 28. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Én néztem távmunkákat, home office állásokat és nem igazán találtam.
2021. máj. 28. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!