Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy tudnám elérni,hogy...

Hogy tudnám elérni,hogy hagyjon békén?

Figyelt kérdés
Üdvözletem mindenkinek. Sajnos az a helyzet,hogy van egy kollégám,aki történetesen vezető beosztásban van.Egy 42 éves nőről van szó,én 29 éves vagyok.Egyszerűen ki nem állhatom,rosszul vagyok tőle.Ha csak meghallom a hangját,a hideg futkos a hátamon. Ennek több oka is van.Az egyik az,hogy Ő pofára megy. Nem a munkássága alapján értékeli a dolgozóit,hanem,hogy ki a szimpatikus számára.Hiába sz*r a munkája,de akkor is xy a kedvenc,mert neki tetszik az arca.Ha valami diszfunkcionális a munkahelyen,folyamatosan általánosít.Ha van egy személyes érintettségű problémája,az egész társaságra rávetíti és uniformizáltan beszél azokról a dolgozókról is,akik becsülettel végzik a munkájukat,ha minden sz*r,holott mindenki tudja,hogy kik miatt (a kis kegyencei) történnek a botrányok.A stílusa elviselhetetlen.Csúnyán beszél,kikel magából,holott vezetőként pontosan neki kellene példát mutatnia a dolgozóknak,hogy uralkodjunk magunkon a nehéz helyzetekben.Olyan kollégák is vannak,akik becsületesen dolgoznak,sajátjukként kezelik és tekintenek az adott területre és keresztülnéz rajtuk.De most jön a csavar. Ha én leignorálom és nem szólok hozzá,abból egyből botrány van és kikel magából. Erre is volt példa többször.Ugye ő arrafelé lakik,amerre én és mindig kérdezi,hogy elvigyen e. Mondtam neki nem egyszer,hogy nem és még kérdőre von,hogy miért?Én csak annyit akarok vele beszélni,amennyit nagyon muszáj,a munka miatt.Nem akarok vele se nevetgélni,se jó pofizni,semmit.Azt meg főleg nem,hogy még haza is vigyen.És azt kapom a kollégáimtól,hogy ez nem fog neki tetszeni,ha ezt csinálom.Hát nekem ő senkim,csak a kollégám.Nem a haverom,nem a barátom,nem a rokonom,se nem a családtagom.Ma is beszólt,hogy miért az öltözőbe eszek...Mi köze hozzá? Neki nem mindegy?Én se foglalkozok azzal,hogy ő mit csinál,teszek rá.Hogy tudnám elérni,konfliktusmentesen,hogy Ő is csak akkor szóljon hozzám,ha nagyon muszáj?
2021. máj. 3. 22:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Engem senki nem fog eltaposni,főleg nem egy nő. És az igazamért kiállok,még ha az állásomba kerül is.
2021. máj. 3. 23:07
 12/18 anonim ***** válasza:
Akkor készülj, mert előbb utóbb abba fog kerülni.
2021. máj. 3. 23:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Én legalább a szemébe mondom a véleményemet,ellentétben másokkal.
2021. máj. 3. 23:11
 14/18 anonim ***** válasza:
Ő a főnök és te üvöltöttél vele? 🤣
2021. máj. 3. 23:12
 15/18 A kérdező kommentje:
Ez már régen volt,de igen.Kihozott a sodromból.Hiába kértem,hogy azt ne úgy csinálja,mert nem lesz jó. Még azért is. Persze annak a levét,amit kreált,nekem kellett meginni és betelt a pohár. Ennyi a történet.
2021. máj. 3. 23:13
 16/18 Tepfal ***** válasza:
0%
Egyre kevésbé vagy szimpatikus, és az a vicc, hogy egyedül magadnak (ill. a saját családodnak) fogsz ártani a hozzáállásoddal, és nem sokat segít majd, hogy panaszkodhatsz, hogy "eltaposott egy nő". Ha egy korrekt ember lennél, akkor odaállnál elé és normális - nem ordítva, nem is értem, mit képzeltél? -, de határozott hangnemben elmondanád neki, hogy: "Figyelj, kedves tőled, hogy felajánlod, de sem most, sem máskor nem szeretnék élni vele, szeretem a hazautamat egyedül tölteni. Kérlek, ne kérdezd többször." Ha ez után is kérdezi, még határozottabban mondod, hogy "Kértelek, hogy ne kérdezd, mert egyedül szertenék hazamenni. Kellemetlen, hogy ismét kérnem kell". Én el nem tudom képzelni, hogy ez után is kérdezgetne. Az meg, hogy erről mit gondol, és másoknak mit mond, az meg az ő személyes döntése. Az meg - ahogy mondtam - a kollégáid személyes döntése, hogy ez alapján mennyire leszel nekik szimpatikus. Ha a viselkedése problémát okoz, kivételez, igazságtalan, akkor ezt dokumentáld, keresd meg vele a felettesed (ha ő a felettesed, akkor az ő felettesét) vagy a HR-est. Ha ők egyetértenek veled, akkor változtatnak majd. Ha pedig nem, akkor tényleg minek akarsz ott dologzni, ahol tudod, hogy téged nem értékelnek?
2021. máj. 3. 23:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem engem nem értékel,hanem folyamatosan arra megyek be,hogy mindig van valami botrány,amióta ő itt dolgozik nálunk.Engem az zavar,ahogy másokkal bánik és beszél,holott nem ezt érdemelnék. Az pedig,hogy üvöltöttem vele,az egy teljesen más érintettségű dolog volt és nem az,hogy többször kérdezte,hogy hazavigyen e.Arra már mondtam neki,hogy köszönöm,nem.
2021. máj. 3. 23:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

@16 "Figyelj, kedves tőled, hogy felajánlod, de sem most, sem máskor nem szeretnék élni vele, szeretem a hazautamat egyedül tölteni. Kérlek, ne kérdezd többször." Ha ez után is kérdezi, még határozottabban mondod, hogy "Kértelek, hogy ne kérdezd, mert egyedül szertenék hazamenni. Kellemetlen, hogy ismét kérnem kell"

Szerintem ez pl nem is udvarias. Ingerult es kioktatós

Szerintem szimplan ignorald tovabb udvariasan pl 'nem, koszonom' akár ilyen félmosollyal.

es annyi mindig csak a minimumot de azt udvariasan, nem ingerulten

2021. máj. 3. 23:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!