Állásinterjún provokáció ha a céges átlagbért taglalják én meg rákérdezek és a MEDIÁN mennyi? Azonnal megfagyott a légkör
Tudom hogy számolódik az átlag ezért semmi értelme az egésznek. Vannak a csúcsemberek horror bérrel 1 misivel és van a sima melós a bruttó 200-al. És az átlagbér kijön 400-ra hű de jó. De attól a sima ember még csak 200 bruttó /130 nettót visz haza.
A medián na az már jobban mutat. Meg is mutatná hogy 200-at vihet haza az ember bruttóban, rögtön nem olyan fényes!
Erre rávezetni az interjún a céget provokatív?
"De ha ez így van, akkor 380-as ÁTLAGBÉRREL miért bruttó 220 szerepelt VOLNA a szerződésemben? Hm? Amit megkaptam tanulmányozásra?"
Miért gondolod azt, hogy egy újdonsült alkalmazottként neked azonnal annyit kéne keresni, mint a vállalati átlag? Ha az outliereket ki is akarod venni a képletből (mint pl az általad is említett igazgatók, de mondjuk akár a sima takarítók is ide tartozhatnak ha jelentősen kevesebbet keresnek mint a többiek), akkor is ott maradnak a alacsonyabb szervezeti szinten lévő főnökök, illetve az olyan alkalmazottak akik már 20 éve ott dolgoznak. Általában azok szoktak egy bármilyen vállalatnál nem alulról kezdeni, akiknek már vagy van valami komoly referenciájuk, vagy olyan kvalifikációkkal rendelkeznek, ami arra engedi a vállalatot következtetni, hogy magas a termelékenységük. Abból ítélve hogy neked 220 bruttót ajánlottak, te egyik kategóriába sem tartozol. Így pedig ne is várd azt, hogy neked majd a kezdő béred közel annyi lesz mint az átlag vagy az adott területet jellemző részátlag.
" neked milyen végzettséggel milyen munkakörben ajánlottak bruttó 220 ezret?"
A végzettségem indifferens (diploma egyébként) mert irodai asszisztensi meló lett volna, érettségi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!