Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Írhatnak ki szabadságot utólag?

Írhatnak ki szabadságot utólag?

Figyelt kérdés

Munkaügyis tanfolyamon vagyok. Ha például ki szeretném venni hirtelen a hétfői napot, akkor kedden be tudok menni, hogy írjàk ki a hétfői napot szabadságnak? Vagy mindenképp előre kell szólnom?

Csak kíváncsi vagyok.

2021. ápr. 8. 00:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Írhatnak.
2021. ápr. 8. 00:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyik helyen lehet, másik helyen nem. Nálunk a gyárban a magamfajta biorobotnak ez biztosan igazolatlan távollét lenne.
2021. ápr. 8. 00:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Jogilag előre kell jelezni mindenképpen. Elméletileg ezt előre ki kell írni - hiszen azzal válik hitelessé a szabadsági kérelmed -, de a legtöbb helyen azért elég rugalmasak, és van olyan helyzet, hogy azonnal a kiírást nem tudják megcsinálni. Főleg most a COVID-időszakban ez eléggé életszerű tud lenni. Viszont az, hogy te gondolsz egyet, hogy ma nem mész be dolgozni, és holnap szólsz, hogy "ja, hát tegnap szabadságon voltam", na, ez így nem csak szabályellenes, de kifejezetten kellemetlen is tud lenni a többiek számára. Nem merő kekeckedésből kell ezt előre jelezni, hanem azért, hogy a munkahelyen fel tudjanak készülni a hiányodra és az esetleges helyettesítésedre.

Persze, rendkívüli esetek is előfordulhatnak. Én például egyszer egy komolyabb tömegközlekedési káosz miatt 3 órája a vonaton, és buszon ülve inkább megkértem a főnököt, hogy tekintsük ezt a napot szabadságnak, úgyis volt még 2 nap az előző évről, amit hónap végéig ki kellett venni, és sok értelme nem lett volna egy fél napra bemenni.

2021. ápr. 8. 00:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk pl. engedik az ilyesmit, én sokszor megbeszélem a főnökömmel, hogy van napközben valami elintéznivalóm, ha 2 óránál hamarabb visszaérek akkor lecsúsztatom, ha annál több akkor írjuk ki szabinak.

Máshol nem engedik.

Munkahelyfüggő.

2021. ápr. 8. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!