Egy ilyen betanítás mennyire normális vagy jó?
Szerintem meg az vesse rá az első követ aki minden papírt végigolvasott amit valaha aláírt. Az összes munkaszerződést, ÁSZF-et, adatvédelmi tájékoztatót és miegyebet. Aki valaha dolgozott az tudja, hogy nem az a betanítás hogy kapsz egy papírt és ott le van írva hogy ezt meg azt csináld. Az egy formaság, jobb helyeken elmondanak mindent ha van papír, ha nincs.
Kérdező, most így jártál, aki betanított igazán elmondhatta volna de nem tette, a főnök meg jogosan tud hivatkozni mindenféle papírokra. Bólogatni kell meg elnézést kérni mostantól csináld úgy, legbelül meg ne vedd magadra annál jobban mint amennyire tényleg a te felelősséged. Elolvashattad volna persze, elvileg el is kell minden papírt, gyakorlatban tudjuk mennyire életszerű ez az egész. Szerintem sem csak te vagy a hibás, de ha több ember hibás akkor mindig igyekszenek arra hárítana aki a legrosszabb pozícióban van, most ez te vagy mint új dolgozó. Még csomó ilyen lesz, de ne vegyél minden a szívedre ha nem akarsz kikészülni.
Ez egy gyár, a kommunikáció alpári stílusban történik.
Ezek után Te érzed magad hibásnak? Miért lennél hibás? A cégnek van rendes betanítási programja? Ezek szerint nincs.
A munkautasításnak olvashatónak és értelmezhetőnek kell lenni. Ha ennyire értelmezhetetlen az nem téged minősít, hanem a céget. Nem azért mentél oda dolgozni, hogy Da Vinci féle kódokat fejtegessél... Ó, igen! A másik mappa tartalmazza a kódfejtést!
Az ilyen helyeket egyből ott szoktam hagyni, nekem a gyári dedóhoz nincs türelmem, idegem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!