Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi késztet valakit arra hogy...

Mi késztet valakit arra hogy pap legyen?

Figyelt kérdés
Ennyire hisz abban amit csinál, hogy prédikálja az embereknek amit ő sem látott valójában soha ?

2021. ápr. 6. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

igen, úgy hívják, hivatás.

s nem kell látni, elég tapasztalni

2021. ápr. 6. 17:00
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Hú, én annyira kíváncsi lennék, hogy a papok hány százaléka veszi komolyan, amit csinál és mond. Ismertem olyan református papot, aki megcsalta a feleségét, sikkasztott, hazudott, visszaélt a hatalmával... a "büntetése" annyi lett, hogy el kellett mennie az ország másik felébe egy másik városba szolgálni. Kizártnak tartom, hogy ő elhitte, amit mond, mert akkor önmagával került volna súlyos összetűzésbe.
2021. ápr. 6. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi késztet arra valakit, hogy történész legyen? Sosem látta a középkort, ő is csak olvasott róla.

Mi késztet arra valakit, hogy közgazdasági tanulmányokat folytasson? A gazdaság sem egy megfogható valami, legfeljebb megtapasztalható jelenség.

2021. ápr. 6. 17:12
 4/10 A kérdező kommentje:

Pont arra vagyok kiváncsi mi játszódik le annak a fejében aki ezt választja.

Mit érez miért érdemes ezt csinálni?

2021. ápr. 6. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Én ismertem egy papot, ő azért választotta ezt a hivatást, mert szívbeteg. Saját bevallása szerint "hinni a hívőknek kell, ő csak prédikál", azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
2021. ápr. 6. 17:17
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Régen biztos, hogy sokakat a homoszexualitásuk késztetett erre. Így magyarázkodás nélkül bújhattak ki a házasság alól. Ma már egyre nehezebb az utánpótlás, egyre kevesebben állnak papnak. Ennek egyik oka, hogy nem muszáj manapság megházasodni, másrészt egyre elfogadottabb a másság is. Akik ma papnak állnak szerintem nagyon vallásos családban nőttek fel, és egyfajta kijelölt út volt a számukra.
2021. ápr. 6. 17:21
 7/10 anonim ***** válasza:
33%

Mi készteti arra?

Hát az, hogy pl. szereti a kisfiúkat.

2021. ápr. 6. 20:13
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Isten hívása. Egyértelmű. :)
2021. ápr. 6. 21:13
 9/10 anonim ***** válasza:
31%
Társadalmi meg nem értés, túlzott introvertság.
2021. ápr. 6. 23:10
 10/10 anonim ***** válasza:
31%
A kétkezi munka gyűlölete.
2021. ápr. 6. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!