Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogos, hogy Apukám kevesebb...

Jogos, hogy Apukám kevesebb táppénzt kap mint az összes többi kollégája?

Figyelt kérdés

Vállalkozásnál dolgozik, kb. ha ez nem lenne akkor mehetne gyárba, irodai adminisztrátor apa amúgy aztán a covid19 leterítette kollégáit ők 2 hétig táppénz nélkül otthon voltak apa kórházba került , mondta a doki 1 hónapot maradjon otthon bármi is a munkája, jött a fizetés és a táppénzpapír pl. le kellett nekik oda adnom ( én vittem ) fizu meg 25 ezerrel kevesebb. Most meg 2 hét után alig él még apa erre elmegy dolgozni, csak 1 órába telt a felöltözés és segítenem kellett, el kell vigyem mert a lába remeg és nem tud vezetni, de elvárják, hogy 2 hét után dolgozzon vagy kirúgják mint a volt kollégáját aki előre lebeszélt műtét után nem 1 hanem 3 hétig otthon volt, fogták 3. héten jött és mondták, megszünt a pozíciója, ilyen 10-12 emberes cég az egész..

Az a baj, hogy nincs más csak egy gyár 3 műszakba ami érthető okból ignorálásra kerül..

Mi erről mi a vélemény?

2021. ápr. 6. 07:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos semmi meglepő nincs benne, pont azért mert nincs más munkalehetőség és ezzel a munkáltató is teljesen tisztában van. Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy azt csinál amit akar mivel apukád és a kollégái nem ugrálhatnak, mert h elvesztik a munkahelyüket gondolkodhatnak mit tegyenek holnap az asztalra, ellenben apukád helyére lesz 20 másik jelentkező.

A táppénz egyébként igen, jogosan volt kevesebb mint másoknak, ugyanis apukád kórházba került így ő csak 50 %-ra jogosult, más azért kapott többet nem kapott kórházi kezelést.

2021. ápr. 6. 08:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, egy 3 műszakos gyári állás miért rosszabb, mint egy olyan hely, ahol határozott orvosi utasítás ellenére is kénytelen bemenni dolgozni a beteg ember, nehogy kirúgják.

Amúgy kórházi napokra a táppénz tényleg kevesebb: a fizetés 50%-a, míg a nem kórházi napokra 60%.

2021. ápr. 6. 08:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, csak másik kollégának miért nem kellett táppénz? Nem érdekelte a főnököt. 3 műszak azért mert állni kell 10 órát és nem tud, próbálta már egy éve, nem sportos alkat.
2021. ápr. 6. 08:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem értem miért más zsebében turkálsz, édesapád kórházba került, az ott töltött napok után a fizetése fele, minden más napra 60% járt neki. Ha ezt megkapta a többi nem tartozik rá. Táppénzre vetette magát, innentől neki ennyi járt, az hogy a többiekkel, hogy állapodott meg a munkáltató nektek édes mindegy, semmi közötök hozzá. Ezer dolog lehet mögötte, lehet, hogy ők később lecsúsztatják vagy eleve több órájuk volt, ne aggódj ajándékba senki nem adja oda a teljes fizetését senkinek aki nem dolgozott, Onnantól, hogy édesapád táppénzre vetette magát neki ugrott mindennemű ilyen lehetőség.
2021. ápr. 6. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!