Mennyire igaz az, hogy közigazgatásban zömében olyan
nők dolgoznak, akiknek van egy jómódú férje aki
eltartja őket? És férfiként gáz e közigazgatásban
dolgozni?
"Egy önkormányzatnál meg még ennyit sem adnak, az ottani bértábla alapján garantált bérminimumot keresnék, ami kb 140 ezer.
A diploma sem számít, mert ugyan annyit keresnék, mint aki érettségivel van ott."
Ezt honnan veszed?
Onkorminal dolgozom... Diplomával mimum 150 bruttoval többet kapsz mint érettségivel...
Ezek szerint te meg nem vagy diplomás, hanem levelezőn jársz? Vagy nem értem, hogy vagy másodéves az NKE-n?
2021. márc. 22. 17:15
Alapfogalmakkal sem vagy tisztában, tanulj még, mielőtt okoskodsz. Gondolom azért mentél erre a szakra, mert azt hitted, büfészak és könnyű pénz lesz. Hát sajnos, a közigben keményen kell dolgozni, és a pénz a diplomásoknak egyáltalán nem rossz. Csak ti azt hiszitek, hogy nulla tapasztalattal rögtön milliókat kéne a zsebetekbe tömni. Ki kell, hogy ábrándiítsalak: ez nagyon nem így van/lesz. Még a multiknál sem adnak csak a két szép szemedért nagy lóvét, munkatapasztalat nélkül. Lepontozhatsz, de attól még továbbbra sem lesz fogalmad arról, hogy hogyan működik a dolog. Még a bérszámítás alapjaival sem vagy tisztában... (a garantált bérminimum bruttó összegre vonatkozik)
2021. márc. 22. 18:41
23/32 A kérdező kommentje:
Le vannak írva a bérsávok a Kit.-ben, bruttó 200-350. Nem ennyit adnak?
Egy 15 éve kormányhivatalnál dolgozó jogász nem kap meg 200 nettót sem. Ehhez képest egy hegesztő szakmunkás megkereshet 500 nettót is.
Itt meg van a közalkalmazotti bértábla, ami szerint bruttó 219-et kapnék diplomával egy önkormányzatnál
[link]
Ez az alapfizetes! Ennek van szorzószama, mely függ több mindentől.
2021. márc. 22. 22:02
Inkább a Kttv.-t és Kjt.-t kéne olvasgatnod. A Kjt. vonatkozik a közalkalmazottajra, a Kttv. a kötisztviselőkre, pl. az önkormányzatknál.
Önkormányztanál nem közalkalmazottak dolgoznak, látod, még ezzel sem vagy tisztában!
2021. márc. 22. 23:20
Kormanytisztviselő vagyok 12 eve, közgazdasz vegzettseggel. Jelenleg 360 a nettom. Nem igazan ertem en sem, hogy honnan szeded ezeket a szamokat.
2021. márc. 22. 23:25
Dehogynem. Csak az alapfizetest nézi, nem tudja, hogy erre még jön fokozat, elrerites, potlekok... Sokan ezért meg se próbáljak a kozszferat, mert azt hiszik, annyit kapnak, amit a neten lévő táblázatban látnak.
Hát elrettento példának tuti ez a táblázat! 😂
Előző válaszoló, te hol vagy kormanytiszrltviselo és mit csinálsz konkrétabban?
Csak azért kérdem, mert lehet hogy én is visszamennek később, dolgoztam kormanytistrviselokent jópár éve, csak akkor meg nem volt meg a diplomám, ezért váltottam a fizu miatt.
2021. márc. 23. 08:18
9es hagyjuk már a sükedumát. Közigazgatásban közszolgálatban max a tűzoltó, katona, rendőr,orvos, ápoló az aki a hivatásának él nekik van igazán jelentőségük ott akik szívből lélekkel teszik a dolgukat. Hagyjad ezt az álszent dumát. A többi irodai es egyeb dolgozo azert van ott mert ez a legkényelmesebb s igazság szerint máshova nem is kell nagyon. Az ember pénzért profitért dolgozik normális esetben. Egy nem hivatásos akármilyen dolgozó nem szolgál semmit. Egyszeruen ez a legkényelmesebb.
2021. márc. 23. 10:10
#28: Próbáld ki, aztán okoskodj. Garantálom, hogy a legtöbb területen 1 héten belül farokfelvágva menekülnél a munka mennyisége és a felelősség elől. Tapasztalotból mondom, láttam ilyen nagyarcú, nagyszájú ifjoncokat, akik azért jöttek, hogy majd jól ellébecolnak. Hát egyi ksem maradt túl sokáig... és nem a pénz, hanem munka és a felelősség miatt.
2021. márc. 23. 19:22
Hát én dolgoztam már közigazgatásban és a legtöbb ember elég jól ellébecolt ott, nem kellett megszakadni. Persze soknak tűnhet a munka, ha az ember nem tudja jól menedzselni az idejét vagy nem tud alapvető billentyű kombinációkat. Sokaknak már 3-4 óra munka is rendkívül megerőltető volt, nem is jutott idejük kétszer is kávézni meg sütikézni, postára kimenni, meg elintézni a bevásárlást munkaidőben.. Az 50+os Mancika réteg rengeteg időt megspórolna, ha megtanulna nem 1 újjal gépelni és nem kérne mindenhez segítséget, ha valamit nem tud. Az állam pedig még több erőforrást spórolna ha ezen munkák nagy részét automatizálná, a dolgozókat kirúgná és adna nekik segélyt amíg el nem érik a nyugdíjkorhatárt.
2021. márc. 23. 19:50
Kapcsolódó kérdések: