Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire igaz az, hogy közigaz...

Mennyire igaz az, hogy közigazgatásban zömében olyan nők dolgoznak, akiknek van egy jómódú férje aki eltartja őket? És férfiként gáz e közigazgatásban dolgozni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 20:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
39%

Azért nagyon nem mindegy, hogy például egy Pénzügyminisztériumban vagy elemző vagy egy kormányablakban ügyintéző. Az elobbihez komoly tudás kell, az utóbbihoz pedig egy érettségi, aztán majd betanitanak arra az 1-2 ügyre, amit ellátsz. Szerintem ha férfiként az utóbbihoz hasonló helyen dolgozol vagy bármilyen más lélekpusztító hivatalban vagy bürokrata az nem feltétlen gáz, de az biztos, hogy nem néz ki jól. Sosem fognak úgy elismerni, mint egy mérnököt vagy orvost vagy sikeres vállalkozót. Sosem fogsz tudni hozzászólni szakmai beszélgetésekhez, mivel neked olyan nincs, csak egy batnitott szellemi dolgozó vagy. Egy orvoshoz tudunk fordulni ha betegek vagyunk, egy ügyvédhez, ha van bármilyen jogi problémánk, de egy igazgatási ugyintezo miben tud segíteni? Semmiben.

Az meg, hogy sok ilyen nő van a közigazgatásban az igaz. De ez nem feltétlen probléma és nem is a nők hibája. Közigazgatásban kevesebb a munka, kisebb a nyomás, több a szabadnap, ami pl. egy szülés után lévő nőnek, vagy kisgyerekes családanyának ideális, mert Magyarországon még mindig nagyon jellemző az, hogy a nők dolga a házimunka és a gyermekek nevelése. Ezeket a feladatokat egy nyugisabb közigazgatási munka mellett könnyebb ellátni, mint ha valaki pl. egy saját vállalkozást akarna vezetni 2 kisgyerek mellett. Ezek után nyilván nem baj, ha egy ilyen nő párja jól keres, nem pedig 2 kozszferas fizetésből kell eltengődnie a családnak.

2021. márc. 21. 21:35
 12/32 anonim ***** válasza:
77%
9esre annyit reagálnék, hogy az emberek legnagyobb része nem azért dolgozik a közigazgatásban mert annyira a közt akarná szolgálni, hanem mert a munkaereje, a tudása csak ennyire elég. Menj be ügyet intézni a kormányablakba vagy az önkormányzatba. Szerinted az ottani emberek azért dolgoznak ott és nem egy bankban vagy egy nagy multinál, mert annyira elhivatottak vagy azért mert oda nem elég jók?
2021. márc. 21. 21:39
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Közszféra=/=közigazgatás. Nem érem miért írnak itt az emberek a nővérekről. Ők nem közigazgatási dolgozók. A kérdező kifejezzetten a közigazgatással kapcsolatban érdeklődött.
2021. márc. 21. 21:41
 14/32 anonim ***** válasza:
64%
22 évig dolgoztam közigazgatásban, miután megszereztem a diplomámat (munka mellett), többet kerestem mint a párom. Igen sok férfi kollégám volt, egyiknek sem volt ciki, nagy részük jó szakember volt, köztük a sokáig közvetlen főnököm az egyik legjobb. Osztályvezetőként valószínűleg nem volt éppen gagyi fizetése, ha valaki ismeri a bértáblát, akkor ezzel tisztában kellene lenni.
2021. márc. 21. 22:36
 15/32 A kérdező kommentje:
Mi számít jó fizetésnek? Multinál pályakezdőként fizetnek annyit, mint a közigazgatásban egy osztályvezetőnek
2021. márc. 21. 22:51
 16/32 anonim ***** válasza:
50%

Álmaidban! A jelek szerint halvány lila segédfogalmad nincs a bértábláról, a pótlékokról és az egészről.

Mondjuk te inkább ne is dolgozz közigazgatásban, ezzel a mentalitással semmi keresnivalód nincs ott. Bár az a szomorú, hogy most pont marha sok ilyen tutyimutyi ifjonc került be, mert benyomták a haverok fentről. A munkához meg lövésük nincs, csak kitúrták a tizen-huszonéve ott dolgozó valódi szakember gárdát. Most a ahverok gyerekeinek, meg a talpnyalóknak áll a zászló, a szakmaiság sajnos már valóban egyre kevésbé látszik. Általános a hanyatlás.

Bár mit is várhat az ember olyan helyen, ahol az adott ügyfélszolgálatért felelős igazgatóhelyettes folyamatosan csesztetett mindenkiet, hogy milyen pocsékul végezzük a munkánkat, majd a következő mondatában kijelentette, hogy ő ezt nem is tudná csinálni, mert nem bírna mit kezdeni az ügyfelekkel. Na, ez a q.rva nagy gáz!

Valóban nincsenek jól megfizetve a közigben dolgozók, mégpedig azért, amit nap mint nap el kell viselniük. De aki soha nem dolgozott benne, az ezt úgysem fogja megérteni.

2021. márc. 21. 23:09
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Miert lenne gaz? Ha pl a NAV-nal bűnügyi, bevetesi reszen dolgoznal (volt VPOP), mint vezető, azt gaznak erezned?
2021. márc. 21. 23:18
 18/32 A kérdező kommentje:

Az NKE-n vagyok másodéves és utólag megbántam, hogy ide jöttem.

A Kit. alapján pl bruttó 200 és 350 ft között lenne a fizetésem egy kormányhivatalban. Ami nettóba átszámítva 133 és 233 közt van. 133 ezret nem adhatnak, mert nem éri el a garantált bérminimumot sem. De mondjuk jóindulattal keresnék kb nettó 180 ezret. Ehhez képest ha elmennék egy gyártósorra vagy pl az Aldiba árufeltöltőnek 8 általánossal, megkeresnék 200 felett.

Egy önkormányzatnál meg még ennyit sem adnak, az ottani bértábla alapján garantált bérminimumot keresnék, ami kb 140 ezer.

A diploma sem számít, mert ugyan annyit keresnék, mint aki érettségivel van ott.

Szóval azt látom, hogy ezzel a közigazgatási diplomával nem fogok megélni.

2021. márc. 22. 02:28
 19/32 A kérdező kommentje:
Meg azt se értem, hogy milyen hivatástudatról, meg társadalom szolgálatáról beszéltek. Egy gyári munkás pl. több hasznot teremt a társadalomnak, mint egy kormányablakos ügyintéző
2021. márc. 22. 15:17
 20/32 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el mást tanulni kérdező mert a közigazgatási munka csak arra lesz elég, hogy szegény legyél. A munka és a közeg pedig kiábrándító.
2021. márc. 22. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!