Hogyan vegyem rá magam a munkára 2 év itthonlét után?
A férfiaknak mindenhol ugyan az a téma. Foci,csajok, pu*ci,autók. Ezekből,ha jó vagy akkor elfogadnak.
Keress egy céget. Szád befogod és a kezed jár. Nem túl bonyolult.
Hogyha látják,hogy érdeklődő vagy akkor segítenek,de hogyha bemész dolgozni akkor ne a telefonod nyomkodd,hanem érdeklődj.
Vágj bele, az első lépés a legnehezebb. Írd meg szépen az életrajzod, ha gondolod, ebben segítséget is kérhetsz. Aztán jelentkezz mindenféle állásra, ha felhívnak interjúra, onnan már nagyon nem kell rávenni magad semmire.
Ha tényleg nagyon félsz az első lépéstől, akkor megfogadhatsz magadnak valamit, pl. addig nem nézel meg egy sorozatrészt sem, amíg nem jelentkezel egy állásra.
szerintem is fogj hozzá az álláskereséshez. Minél tovább tologatod a "kapunyitást", annál nehezebb és rosszabb lesz...
21évesen még nem gáz az életrajzban, hogy van egy "lyuk" - ezt még ki lehet magyarázni, hogy tanfolyam v. hasonló...
4
Betanított, vagy szakképesítést nem igénylő munkánál, esetleg szakmánál a kutyát nem érdekli, tapasztalatból beszélek.
Azt lehet hogy magasabb képzettséget igénylő munkáknál számíthat az ilyesmit, de ez a kérdezőt nem "fenyegeti" :D
Kérdező én a helyedben első sorban futár munkákat keresnék, persze ez attól is függ hol élsz, van-e esetleg jogosítványod.
Ezután árúfeltöltő, raktáros melókat céloznék meg.
A végére hagynám a közeli gyárakat...
7
Az hogy magyarból 5-ösre érettségiztél a kutyát nem fogja érdekelni, az max akkor számít ha valamikor tovább szeretnél tanulni, de gondolom ezt tudod te is...
Ne gondolkozz, add be minden hova az önéletrajzodat, ne csak oda ahova írtad, hanem több helyre is!
Ilyen körülmények között nem illik válogatni a munkák között, feltéve ha tényleg nagyon dolgozni akarsz.
Amúgy még mehetsz rendőrnek, tűzoltónak, vagy katonának is.
Vagy jelentkezz be munkaügyhöz, ott szoktak indítani támogatott képzéseket, igaz most a vírushelyzet miatt lehet megálltak ezek a tanfolyamok.
Ott a képzés ideje alatt kapsz kb 50-60 ezer forintot, és egy szakmát ingyen.
Egyébként még szerintem te tanulhatsz nappali tagozaton is!
De hirdetnek a mávnál mozdonyvezető gyakornoki képzést is, most per pillanat nincsen, de kb fél évente látok meghirdetett tanfolyamot.
Vagy sillamosvezetői tanfolyam, mindkettő ingyenes, és még kapsz is némi juttatást a képzés ideje alatt.
Így hirtelen ennyit sikerült összeszednem :D
Amúgy én a helyedben, ha jó vagy matekból akkor elkezdenék programozást tanulni és mellette dolgozni valami egyszerű munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!