Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a munkára 2 év itthonlét után?

Figyelt kérdés
21 éves fiú vagyok, nemsokára 22 leszek. Két éve nem történik semmi, csak vagyok itthon. Nem volt még rendes munkahelyem, van egy érettségim, OKJ-vel próbálkoztam utána, de nem jött össze. Tudom, hogy ez nincs így rendjén, és már kezdem is szégyellni magam a kialakult helyzet miatt, de nagyon félek, hogy nem menne a munka, nem nagyon értek semmihez. Mindig azt mondom, hogy majd holnap már jelentkezem valahová, de mégsem teszem meg. Félek nagyon, eléggé antiszociális is vagyok, izgulok mindenen. Nem tudom hogyan kecmereghetnék ki ebből a helyzetből, ide fordultam segítségért. Megdobhatnátok néhány tanáccsal. Nem dőzsölünk a pénzben, de azért megélünk nagyjából normálisan a szüleimmel, de tudom, hogy sokkal jobb lenne, ha én is keresnék legalább egy 150 ezer forintot. Légyszíves ne oktassatok ki, tudom, hogy ez nagyon gáz, ezért is fordulok segítségért.
2021. márc. 16. 10:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanez van velem is csak nekem még nem 2 éve de több mint 1 éve és én is tanácstalan vagyok ezért bocs ha nem írok semmi hasznosat csak érdekel :D
2021. márc. 16. 10:15
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

A férfiaknak mindenhol ugyan az a téma. Foci,csajok, pu*ci,autók. Ezekből,ha jó vagy akkor elfogadnak.

Keress egy céget. Szád befogod és a kezed jár. Nem túl bonyolult.

Hogyha látják,hogy érdeklődő vagy akkor segítenek,de hogyha bemész dolgozni akkor ne a telefonod nyomkodd,hanem érdeklődj.

2021. márc. 16. 10:17
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Vágj bele, az első lépés a legnehezebb. Írd meg szépen az életrajzod, ha gondolod, ebben segítséget is kérhetsz. Aztán jelentkezz mindenféle állásra, ha felhívnak interjúra, onnan már nagyon nem kell rávenni magad semmire.

Ha tényleg nagyon félsz az első lépéstől, akkor megfogadhatsz magadnak valamit, pl. addig nem nézel meg egy sorozatrészt sem, amíg nem jelentkezel egy állásra.

2021. márc. 16. 10:17
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

szerintem is fogj hozzá az álláskereséshez. Minél tovább tologatod a "kapunyitást", annál nehezebb és rosszabb lesz...

21évesen még nem gáz az életrajzban, hogy van egy "lyuk" - ezt még ki lehet magyarázni, hogy tanfolyam v. hasonló...

2021. márc. 16. 10:22
 5/11 anonim ***** válasza:

4

Betanított, vagy szakképesítést nem igénylő munkánál, esetleg szakmánál a kutyát nem érdekli, tapasztalatból beszélek.

Azt lehet hogy magasabb képzettséget igénylő munkáknál számíthat az ilyesmit, de ez a kérdezőt nem "fenyegeti" :D

2021. márc. 16. 11:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Kérdező én a helyedben első sorban futár munkákat keresnék, persze ez attól is függ hol élsz, van-e esetleg jogosítványod.

Ezután árúfeltöltő, raktáros melókat céloznék meg.

A végére hagynám a közeli gyárakat...

2021. márc. 16. 11:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Igazából gyárba, pláne 3-4 műszakba nem nagyon akarok menni. Leginkább értékesítői melókat nézegetem, tehát aféle eladó, de olyan helyeken, ami nem élelmiszer bolt, hanem amiket láttam korábban, telefonos cégek, kisállatkereskedés, vagy bármi, ahol talán nincs akkora nyomás az emberen. Esetleg valami irodai asszisztens meló is jó lehetne. Az a baj, tényleg nem értek semmihez. Telekomhoz és Telenorhoz is keresnek most embert, nem tudom bevállaljam, igazából nem értek a telefonokhoz sem egyáltalán. Középiskolában is mindenkinek volt már telója, csak nekem nem. :D Mondjuk azóta már van, de nem hoz úgy lázba, csak hát mégis csak barátságosabb melónak tűnik, egy műszak, stb. Azért nem tartom magam hülyének attól függetlenül, hogy úgy nagyon nem értek a dolgokhoz, azért magyarból és töriből 5-ösre érettségiztem le, tehát azért nem a legaljább munkát szeretném végezni. Nem annyira a pénz érdekel, inkább az hogy normális körülmények között dolgozhassak, lehetőleg, 1, max 2 műszakban, és magabiztosan tudjam csinálni a melót. Tehát hogy ne full gyomorideggel menjek majd be a bénázásom miatt még egy hónap múlva is. Az hogy az elején sík ideg leszek, az evidens nálam sajna.
2021. márc. 16. 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

7

Az hogy magyarból 5-ösre érettségiztél a kutyát nem fogja érdekelni, az max akkor számít ha valamikor tovább szeretnél tanulni, de gondolom ezt tudod te is...

Ne gondolkozz, add be minden hova az önéletrajzodat, ne csak oda ahova írtad, hanem több helyre is!

Ilyen körülmények között nem illik válogatni a munkák között, feltéve ha tényleg nagyon dolgozni akarsz.

Amúgy még mehetsz rendőrnek, tűzoltónak, vagy katonának is.

Vagy jelentkezz be munkaügyhöz, ott szoktak indítani támogatott képzéseket, igaz most a vírushelyzet miatt lehet megálltak ezek a tanfolyamok.

Ott a képzés ideje alatt kapsz kb 50-60 ezer forintot, és egy szakmát ingyen.

Egyébként még szerintem te tanulhatsz nappali tagozaton is!

2021. márc. 16. 12:01
 9/11 anonim ***** válasza:

De hirdetnek a mávnál mozdonyvezető gyakornoki képzést is, most per pillanat nincsen, de kb fél évente látok meghirdetett tanfolyamot.

Vagy sillamosvezetői tanfolyam, mindkettő ingyenes, és még kapsz is némi juttatást a képzés ideje alatt.

Így hirtelen ennyit sikerült összeszednem :D

Amúgy én a helyedben, ha jó vagy matekból akkor elkezdenék programozást tanulni és mellette dolgozni valami egyszerű munkát.

2021. márc. 16. 12:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Az 5-ös érettségi munka szempontjából nem sokat számít, de az én saját megítélésemben azért segít. Legalábbis olyan téren, hogy sok gyári munkásnak, akik gépen dolgoznak 3-4 műszakban, közel sincs még ilyen végzettsége sem, én meg akár tovább is tanulhattam volna, csak anyagi okok miatt ez nem jött össze. Tehát talán okosabb és intelligensebb ember vagyok náluk, talán picit jobb munkát is érdemelnék. Nem nézem le amúgy a gyári munkásokat, a szüleim is ott dolgoznak, ne értsetek félre.
2021. márc. 16. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!