Volt már olyan munkahelyetek, ahol alig volt munkátok, és tök haszontalannak éreztétek magatokat?
Tavaly sajnos elküldtek a korábbi a helyemről, mert a virus miatt visszaesett a cég forgalma, így több dolgozót is elküldtek, sajnos engem is. Az volt az első munkahelyem, 1 évig dolgoztam ott. Szerettem, mert jó volt a közösség is, meg magát a melót is élveztem.
Utána 2 hónappal sikerült elhelyezkednem az egyik önkormányzatnál közalkalmazottként. A fizetés a garantált bérminimum, szóval nem vagyok túlfizetve, de borzasztóan érzem magam. Igazábol be sem tanítottak rendesen, még mindig egy csomó mindent nem tudok, de igazából nem is foglalkoznak velem. Kb napi 2-3 órányi meló van, előfordul, hogy annyi sem, de 8 órában bent kell lenni. Eleinte el voltam, de most már kezdek bekattanni. Most elkezdtem Duolingon nyelvet tanulni, viszont ha látják, hogy mást csinálok, akkor jön a lebaszás, így mindig a tálcán van egy random Excel tábla megnyitva, ha esetleg szükség lenne rá. A kollégák borzalmasak. A többség már hosszú évek óta itt dolgozik, folyamatos a kibeszélés, a fúrás, a kavarás. A pályakezdő fiatalokat hamar elűzik. Legszívesebben felmondanék, de jelen helyzetben örülök hogy van munkám. De néha eszembe jutt, hogy egyáltalán minek vettek fel, ha jól láthatóan nincs is szükség a munkámra? Vagy miért nem küldenek el akkor? Amugy végzettséget nem igénylő adminisztrátori meló. Félek hogy teljesen eltunyulok, és utána nehéz lesz a beilleszkedés máshol.
Most is munkából netezek. Van hogy napokig egy szalmaszálat sem teszek arréb. Le se sza..nak. Már hoztam be töltőt, mert a telóm nem bírja ki a 8 órát.
1 napom: beérek, dupla kávé, ülök a székembe és bambulok, ébredezek, megnézem az email-eket és rögtön törlöm is, kivéve a főnökét. Ez 1 óra. Kitöltök 2 darab excel táblát, ezt minden nap időre meg kell csinálnom, kb 10 perc munka. Utána enyém a nap, kajálok, kávézok, játszok, netezek. Mostanában meetingek sincsenek a covid miatt. A telefonom kb 1x csörög egy héten. Kiváncsi vagyok mikor rúgnak ki.
Saját irodám van, magamra csukom az ajtót, azt kész.
Jelenleg is ilyen helyen dokgozok.
Szerencsére nálunk nincs cseszegetés már, ha mást csinálsz munkaidő alatt, így tanulok én is.
Ó, több ilyen munkahelyem is volt az évek alatt. Persze mindnél volt húzós időszak imitt-amott, de alapjáraton az ilyen melóhelyeken ritkán töltöttem mint a 8 órát munkával. A mostani helyem is ilyen; itt mondjuk én vagyok a területem szakértője, az is hozzájárul, hogy a problémákat gyorsan megoldom, azt nem kell tudnia senkinek hogy ami másnak 3 nap az nekem 1 óra.
Most könnyebb is mert itthonról dolgozok. Nektek a közalkalmazotti munkában nincs most home office?
A duolingo jó ötlet, egyébként akár hangoskönyvet is hallgathatsz (önfejlesztő vagy másmilyen témájút), és közben úgy tehetsz, mintha dolgoznál.
Kezdhetsz új hobbiba, pld főzés, barkácsolás, festés, kötés. Ebben kitűzhetsz magad elé célokat, az is segíteni fog.
Másrészről gondolj erre az időszakra mint egy szükséges rosszra. Tudom hogy agyilag nagyon lefárasztó a semmittevés, de legalább van valamilyen munkád és nem kell benne megszakadnod (különösen szerencsés ha egyébként a szakmádban nem tudnál most elhelyezkedni).
18# Őszintén megmondom neked hogy én a pörgést már nem szeretem,inkább a nyugalomra vágynák.
Nemzetközi furgonos voltam,ami annyit jelent hogy egy furgonnal vittem az expressz árukat külföldön.
Pozitívum sok helyen jártam,volt lehetőségem túristának is lennem,hirtelen sok helyre el jutottam,több országban is voltam,több szép dolgot láttam mint életem során.
Szerény gyerek voltam,nem mertem senkivel sem nagyon beszélni,önbizalmam hiányzom volt, na itt muszáj volt beszélnem mert magamra voltam utalva,mostmár magabiztosan állok a dolgokhoz és bárkivel tudok beszélgetni.
Negatívumok:
-Mindig úton kellet lenni,az az gurulni kellet mert ha nem csörrent a telefon 10-15 perc után miért álltam meg?
-Itt nem 12 órákat kellet dolgozni,ha nem többet,éjjel-nappal,olyan időket adtak amit pont lehetett teljesíteni vagy nem,ha dugó volt akkor általában nagyon nehéz volt tartani az időt,ha kések akkor ködbért kell fizetni.
-WC-re és tankolni volt időm csak megállni,útközben nem szerettem enni főleg nem szendvicseket ezért volt hogy nem is ettem,nap végére enni sem volt erőm,rendes kajákat szerettem volna enni,helyette péksütiken meg gyorskajákon életem (számomra nem volt olcsó.) Vége felé már rosszul voltam ezektől a kajáktól.
-Sokszor sokat kellett pakolnom kézzel,pl nappal jó esetben targoncával megraktak,rossz esetben kézzel pakolós volt. Norvég,Svéd,Finn,Dán,Német,Osztrák,olasz,francia,spanyol,Anglia,ír,majd ott mint a postás címekre vittem ki a csomagokat,volt ahol könnyű dolgom volt de inkább a nehéz csomagokat vittem.
Ha ezeket az adott csomagokat le szórtam nappal,késő délután kaptam egy hosszabb munkát amivel már másik országba kellet mennem természetesen másnapra,majd ha volt időm aludtam egy kicsit aztán újra előlről kezdtem csak más országokba.
Ezért sem volt erőm már enni,mert ki voltam,otthon sem könnyű megtalálni sok címet főleg ha ismeretlen helyen vagy na de külföldön minden országban máshogyan van ez is,stressz az volt rendesen mert itt is szűk volt az időkeret.
Jobb esetben hétvégén (vasárnap) nem kellet dolgoznom hála nyugatnak mert zárva vannak a dolgok,de szeretett irányítóm akkor talált egy hosszabb munkát ahol pénteken vagy szombaton fel rakodtam majd hétfőre ott kellet lennem,na most volt amikor nem kellet annyira sietni hétvégén, így volt időm nézelődni ha csak nem aludtam inkább mert fárad voltam.
-Mikor már a sírás keringetett,hogy inkább vissza megyek és tanulok valamit csak ne keljen itt lennem.
-Életem nem volt,2-3 hetenként 1-2 napom ha volt pihenni otthon, azt hiszem egyszer 3 napom is volt.
Igen én voltam a hibás,mert hitegetett a nagymenő vállalkozó,hogy jönnek a jobb melók, ahol még otthon is tudok lenni és nem kell ennyit pakolgatni na meg dolgozni sem.
De persze ez nem lett így,csak úgy telt az idő,így amikor már össze veszetem vele akkor fel is mondtam.
-Teljesen olyan mint a hajléktalan életmód,fürdésről már nem is akarok beszélni.
Fogytam,depresszióba is estem,magányos voltam.
Kellet egy kis idő még helyre jöttem,emlékszem mikor haza jöttem egy ideig csak aludtam és ettem.
Jó tanulság volt ez számomra.
Mondhatni jobban kerestem mint itthon az átlag,de azt a pénzt el is költöttem kajára,energia ital,kólára,kávéra,na jó nem az egészet de kb ennyit itthon is félre tudtam volna rakni ha itthon maradok.
Szóval remélem mostmár megérted miért keresek nyugis munkát?
Engem amúgy sem boldogít a pénz, meg van az amire szükségem van.
Kérdező ha esetleg találtál magad számára jobb munkát akkor szólj,én szívesen megyek helyetted oda dolgozni,engem ezek a rossz idnulatú emberek már hidegen hagynak,elég sok fajta emberrel találkoztam és megtanultam hogyan kell velük kommunikálni.
Komoly aki tud ilyet munkát az nyugodtan szóljon.
17 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!