Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg ilyen rossz jópár...

Tényleg ilyen rossz jópár munkahely?

Figyelt kérdés
Idősekkel beszélgettem, akik nyugdíjba mentek, és ők mondták, hogy nem irigyelik a fiatalokat a rossz munkakörülmények miatt.
2021. febr. 28. 20:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze, az ő idejükben minden jobb volt:) Csak vicc. Mamám is folyton ilyenekről beszél, de le szoktam állítani. Lényegében teljesen más világot élünk, mint ők anno
2021. febr. 28. 20:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez ellen hogy lehet tenni?
2021. febr. 28. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
És ilyenkor nem megy a "Bezzeg az én időmben..." szöveg?
2021. febr. 28. 20:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor se volt jobb
2021. febr. 28. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Régen sokkal jobbak rosszabbak voltak a körülmények, és sokkal jobbak az emberek. Régen összehozták a vezetők a dolgozókat, ma rivalizáltatják őket. Dolgozni régen is kellett, csak akkoriban még megbecsültük, vagy legalább nem tettük tönkre a másik munkáját. Régen segítettük egymást, nem hátráltattuk.

De nem a munka, vagy a munkahelyek változtak.

2021. febr. 28. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Miért merült fel benned ez a kérdés?

Én már 10 + éve dolgozok, és ez a mostani az 5. munkahelyem. Szerintem erre gondolhat többek között mamád. Az ő idejükben, kb. 1990 előttig azért nagyjából az első munkahelyről mentek nyugdíjba.

A nő nyugodtan elmehetett szülni, ha akarta, 3 évig otthon lehetett, és tárt karokkal várták vissza.

Amit megtanultak középiskolában (esetleg egyetemen) az a tudás bőven elég volt a melóhoz 40 éven keresztül. Ma már ez nem elég, évente továbbképzés, átképzés, vannak szakmák, amik gyakorlatilag megszűntek. Aki ezeket tanulta, meg van lőve, újat kell tanulnia.

2021. márc. 1. 10:26
 7/9 A kérdező kommentje:

"Amit megtanultak középiskolában (esetleg egyetemen) az a tudás bőven elég volt a melóhoz 40 éven keresztül. Ma már ez nem elég, évente továbbképzés, átképzés, vannak szakmák, amik gyakorlatilag megszűntek. Aki ezeket tanulta, meg van lőve, újat kell tanulnia."

Ennek mi a szar értelme van? A tökömért nem lehet egy szakmát meghagyni? Utana még szenvedjél egy másik kitanulásával. Hülye világ.

2021. márc. 1. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Tyhű, te még nagyon fiatal lehetsz.

Meghagyni egy szakmát? Itt most kire gondolsz? Szerinted, van, aki erről dönt?

Nem arról van szó, hogy egyszer csak pl. a susztereknek vége. Kész, minden suszter zárjon be. Soha többet nem is tanítanak a suliban cipőkészítő szakmát.

Egyszerűen változik a világ, fejlődik a tudomány, divattrendek jönnek mennek.

Nem arról van szó konkrétan, hogy megszűnik egy adott szakma, hanem átalakul, megújul. Pl a fenti példámban a suszter új értelmet nyert, óriási keletje van az egyedi, kézzel készített cipőknek, 100 ezer alatt nem is igen kaphatsz. De hogy te ezt a bevételt elérd suszterként, meg kell tanulnod a divattervezést, marketinget, hiszen 2021-ben máshogy nemigen lehet eladni.

De ugyanez igaz a kovácsmesterségre. Ismerős 40 évesen tanulta ki, mert ő meg varrógépműszerész volt. Mielőtt tönkrement volna, gondolt egyet, és maradék megtakarításán csinált egy kovácsműhelyt otthon. Eljárt egy idős kovácsmesterhez kitanulni a szakmát, 2 év múlva már vállalt késeket. 5 év múlva (napjainkban) már féléves várólistája van, annyi a megrendelése.

2021. márc. 1. 11:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés. Lehet a szocializmus idejére gondoltak, amikor nem hajtották úgy az embereket a munkahelyen. Bocsánat, semmennyire nem hajtották őket.

Én azt tapasztalom, hogy nem egy munkahelyen a sok nyakunkba sózott munka mellett a főnök kifejezetten lenézi a dolgozóit, mivel annyira kiskirálynak hiszik magukat, minket meg a jobbágyaiknak. Nem tudom a régi világban több volt-e a korrektség a dolgozóval szemben.

Pár személyes példa: Volt olyan munkahelyem, ahol késve kaptuk a fizut. A következő hónap 10-éig át kell utalni a fizetést, a fönők pedig nem egyszer 12.-én, sőt egyszer 17.-én utalta át a munkabérünket. Arcpiritó pofátlanság. Olyan is volt, hogy kevesebbet utalt át a fönők és amikor szóltam neki, akkor sem kért elnézést a tévedésért. Ki tudja, lehet direkt utalt át kevesebbet... Olyan is volt, hogy nem akart engedni egy kollégát felmondani, ezért kb. 2 hónapig tartotta ott a jogos 1 hónap helyett.

Az az érzésem, hogy a régi világban ennyit nem szemétkedtek a dolgozókkal, de egy tőlem idősebb biztos jobban meg tudja ítélni

2021. márc. 26. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!