Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet ilyenkor tenni? Ki...

Mit lehet ilyenkor tenni? Ki akarnak rúgni.

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyjából egy éve dolgozom a munkahelyemen. Fél év volt a próbaidőm. Azonban ma közölte velem a muszakvezetom hogy keresek másik munkahelyet mert ki akarnak rúgni. Azt mondta még nem tudja hogy meg e hirdetek az állás lehetőséget a helyemre. Az a probléma szerinte hogy nem vagyok alkalmas a munkára. Szerinte túl pörgős nekem. Ilyenkor mit lehet tenni? Csupán érdekes számomra hogy fél éves probaidonel meg alkalmas voltam

2021. febr. 28. 13:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ilyen munkát bármikor találsz, nem értem mi a gond.
2021. febr. 28. 14:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha lajárt a próbaidőd,köteles a cég írásban közölni veled az elbocsájtás okát.
2021. febr. 28. 14:13
 13/18 anonim ***** válasza:

Hivatalos indok?

Azt mindig találni. Elismerem vannak szemét munkáltatók, de ettől még nem kell fordítva ülni a lovon, hogy nem lehet próbaidő után valakit ki rúgni ha nem nincsenek megelégedve a munkájával.

2021. febr. 28. 14:25
 14/18 anonim ***** válasza:
A munkáltatói felmondás esetén is elengedheti a felmondási időt. Én úgy jártam pár éve, hogy gazdasági ok miatt kirúgtak, mondták, hogy másnap még menjek be leszámolni. Megkaptam aznap a fizumat, a papírokat és plusz 1 havi bért, ami a felmondási időre járt volna.
2021. febr. 28. 18:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Rendes volt, hogy előre szólt.

Máshol megvárják a munkaidő végét és azután mondanak fel

2021. febr. 28. 18:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Dehogynem rúghatnak ki! Ha a munkaadó nem elégedett a munkáddal, akkor biza bármikor elbocsáthat a felmondási idő betartása mellett, ez van. Vagy hogy gondoltad, felvesz valakit, akinek a munkájával nem elégedett és nem rúghatja ki, hanem élete végéig alkalmaznia kell? Te sem gondolhattad ezt komolyan.

Ugyanez a másik oldal: a munkavállaló is bármikor felmondhat, ha nem jött be neki a munka, ő sem kötelezhető, hogy egy szar helyen dolgozzon éveken át.

2021. febr. 28. 18:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Felesleges harcolni velük eldöntött tény kirugnak. Viszont neten meg látod álláshirdetést le lehet ám huzni a céget rendesen. :)
2021. márc. 1. 09:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Én kezdem megérteni a sok szemét céget. Ő Korrektek voltak. Szólnak előre, hogy ellesz bocsátva, így van ideje bőven munkát keresni, felkészülni rá. Elmondják azt is mivel volt a problémájuk. Erre az okos ember, hogy reagál? Nem, véletlenül sem keres új munkahelyet, hanem le akarja húzni a céget mások előtt, keresi a kiskaput, hogy vajon mivel foghatja meg céget, sokak már odáig elmennek, hogy próbaidő után nem kirúgható a munkavállaló (de az), mert nincs indok.(?) hogyne lenne, el is mondta az indokot: nem végzi jól a munkáját.
2021. márc. 1. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!