Egy jó főnök mihez kezdene az alábbi esetben?
Adott "Józsi", aki 30+ éve dolgozik a cégnél, jelenleg egy csoport vezetőjeként.
És adott "Kinga", aki 2 éve dolgozik a cégnél, ő lenne Józsi jobbkeze.
Józsi mindent úgy csinál, ahogy a fejében jónak gondolja, két lábon járó IQ bajnok, le van ragadva valahol a 80-as években, fingja nincs az informatikához (munkaköréhez elengedhetetlen lenne az általánosnál nagyobb tudás), pontatlan, gondot okoz neki egyszerre akár egy dologra figyelni, trehány munkát végez, ezáltal szinte lehetetlen összedolgozni vele és mindenben csak azt keresi, hogyan tudja elsimlizni a dolgokat, mert utólag úgy is kimagyaráz/elcsal bármit (ebben a legjobb).
Kinga ennek pont az ellentéte: innovatív elképzelései vannak, felismeri a jelenlegi helyzet hibáit, amin szeretne is javítani, ám Józsi miatt képtelen bármit is máshogyan csinálni, mert Józsi szerint csak az a jó, ahogy ő gondolja (még akkor is, ha ordít róla, hogy hülyeség). Nyilván azért mondja, mert semmilyen új dologba nem tudna beletanulni. Ezek részben olyan dolgok, amik a végeredményben nem nyilvánulnak meg, de nagyon rombolják a munkamorált, és komolytalanná teszik az egész munkakört/céget.
Józsi úgy bánik a csoportjával, mint ha az iszákos haverjai lennének, akiken ezáltal semmi felelősség nincs, bármit tesznek, majd egy ejnye-bejnyével, meg viccelődéssel lerendezik.
Kinga szeretné, ha nagyobb fegyelem lenne a csoportban, mert egyre nehezebb szabályozni őket, de amíg Józsi mindenkinek mindent elnéz, addig ez szintén nem valósítható meg.
Ha ez a sztori eljutna egy olyan főnök fülébe, aki képes ezt a szituációt a legjobb módon megoldani, az mit tenne? Nagyon kíváncsi lennék.
#29: bocsmár, hogy férfi létemre zavar az igazságtalanság, ami körülöttem folyik :D
#30: lehet, hogy itt egyes emberek értelmezési problémákkal küzdenek, ugyanis ennek sincs köze ahhoz, amit kérdeztem :)
Azért hozzátenném, hogy ezért tart ott az ország, ahol, mert mindenki meghunyászkodik, meg cseszegeti a másikat, hogy örülne, hogy van munkahelye, ahelyett, hogy az emberek kiállnának egymás mellett a saját maguk és mások érdekében. És inkább keresik abban a hibát, meg az összeférhetetlenséget, aki változást szeretne, mint abban, aki amúgy nem tudja ellátni a munkáját...
Én ismerem a körülményeimet. Nem tudnék kiállni mellette úgy, hogy annak legyen értelme, és az ő problémája nem is rám tartozik.
Leírom még egyszer: kíváncsi voltam, hogy egy igazi főnök mit kezdene ezzel a helyzettel. Nem megoldásra volt szükségem, mert konkrétan itt, erre a helyzetre nincs megoldás.
A választ megkaptam, --innentől-- nem olvasom a további válaszokat.
"A szeretet és az igazság olyan szoros egységet alkot, hogy gyakorlatilag nem is lehet őket szétválasztani. Olyanok, mint ugyanannak az éremnek két oldala."
Mahatma Gandhi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!