Melyik a legjobban fizetett szakma?
Most járok 2.-ba és valami olyan egyetemre szeretnék majd menni, ahol olyat tanulok majd amivel sokat kereshetek.Külföldre szeretnék menni.Bármilyen munkát írhattok,ami nagyon jól keres(pl valamilyen manager...)
Előre is köszönöm.
"Meggazdagodni pedig csak saját vállalkozással/céggel lehet, alkalmazottként nem."
Pontosan így van csak ehhez nem kell IT-t tanulni, egy duguláselhárító óradíjja is eléggé izmos! (Bp-n 20 rongy + áfa + kiszállás).
12
Ezt nem is mondtam. IT cegem van, az IT-hoz elmeleti szinten ertek max. :D
"Az IT-ban 50 evesek miert ne dolgozhatnanak? Pont ez az a szakterulet, amire csak nagyobb igeny lesz a jovoben, csokkenni sosem fog."
Mert most sem dolgoznak már, és régen sem dolgoztak, max előadásokat tartanak, és reklámozzák a szoftvereket mint a cég arculata, ha van a hátuk mögött ehhez elég...
Sajnos az agy hanyatlik, a látás is, és a fiatalok motiválhatóbbak stressztűrőbbek, rugalmasabbak, találékonyabbak...
14
Azert ritka az IT az idosebb korosztalynal, mivel ritkan tanultak IT-t 30 evvel ezelott. Akkor meg nem volt ilyen fontos. Azt hittem, hogy ez egyertelmu.
Egyebkent az egyik alkalmazottam egy 44 eves mernok, aki hobbi szinten kezdett programozni.
"Mindenki az IT-vel fog jönni, de hamar avuló tudás és csak fiatalok vannak mindenhol"
Ez konkrétan nem igaz. Nálunk is van több 45-50 éves IT-s. Csoportvezetők, osztályvezetők mind idősebbek. Az informatikai igazgató pedig inkább 60 közeli.
"Azert ritka az IT az idosebb korosztalynal, mivel ritkan tanultak IT-t 30 evvel ezelott. Akkor meg nem volt ilyen fontos. Azt hittem, hogy ez egyertelmu."
Honnan veszed ezt? Ember!
30-40 éves játékokat tudok mutatni neked, szerinted azokat gyerekek írták?
Meg a régi programnyelveket, op rendszereket is?
Ez az egész pont ugyanolyan mint a katonaság!
Toborozzák az ifjakat!!!
Csak itt nincs katonanyugdíj,
akinek bejön bejön akinek nem az lelép.
De a különbség annyi, hogy már rég nincsenek magányos "rambók" a szoftvereseknél sem!
Közös lónak meg..... Ismered a dörgést!
Ha szerencséd van kitalálsz egy könyvelőprogramot vagy oktatsz öreg korodra, és ennyi..
17
Szoval azt mondod, hogy 30 evvel ezelott ugyanannyian tanultak IT teruleten, mint most? :D Jol ertem?
17
"Szoval azt mondod, hogy 30 evvel ezelott ugyanannyian tanultak IT teruleten, mint most? :D Jol ertem?"
Persze, jólérted! Ahol az elektronika / informatika elterjedt volt, pl Japán / Usa!
Szerinted a félkarú rablókat nem kellett programozni?
Vagy a videojátékokat? Sega , dreamcast, stb?
Ezek bizonyára gombapincébe nőttek maguktól, és ezek még csak az ismertebbek!
Rengeteg program zeneszerkesztő stb létezett már MsDosra is, impulse tracker, fast tracker (1997) Ez csak a zeneszerző irány.
Assembly ről hallottál már? Lyukkártyákról? Lyukszalagokról?
De visszamehetünk a telefonközpontosokig is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!