Munkahelyen ha nem barátkozok, ugye ne számítsak semmi jóra?
Az irodában a közösség úgy látom eléggé baráti, sokat beszélgetnek, bandáznak, együtt mennek le cigizni, kávézni, ebédelni. Már az a kollégám is láthatóan igazi haver lett a régi kollégák közt aki velem együtt kezdett. Más részlegeken is ismer embereket, névről tudja hogy innen ez hívott, onnan az. Ez ilyen az olyan.
Ezzel szemben én: bemegyek, köszönök, elvégzem a munkám, elköszönök, hazamegyek.
5 hónapja vagyok ott, de pl. a 12 kollégám közül csak 6-nak tudom a nevét.
Egyszerűen nem jegyeztem meg.
Én is kevesebbért dolgozom, én is 280ert,de előtte 350 ért dolgoztam, szóval nem annyira durva különbseg, mint neked.
Viszont én itt jól érzem magam az új helyemen, a régit gyűlöltem. Én is sokszor gondolok arra hogy mit csináljak...maradjak itt ennyiért, vagy váltsak.. Viszonylag gyorsan és könnyen el tudok helyezkedni, pedig már majdnem 50 éves vagyok...
# 21
Sajnos én nem tudok könnyen váltani, túl speciális és nagyon kevés állás van abban amivel foglalkoztam.
Egyelőre ez a helyzet.
En sem orokre tervezek a cegnel, ahol vagyok, de azert sokkal jobban telnek a napok ugy, hogy napkozben beszelgetunk egymassal, jol erezzuk magunkat egyutt. Nyilvan a jo fej kollegakkal, nem valogatas nelkul mindenkivel.
Aki nem baratkozik egyaltalan, azt altalaban kikozositik, kibeszelik, hibakat rafognak, plusz feladatokat rasoznak, mert a karizmatikusabb emberek el tudjak es el is fogjak nyomni a csendesebbet. A legtobb munkahely ugyanolyan, mint anno a suli, es jobban jarsz, ha nem te vagy a csendes, elvonulos alak, akar hosszutavra tervezel, akar nem.
Jelenlegi helyzetben "ember embernek farkasa", nem mondom, hogy ne barátkozz, de ha valakit besoroltál valahová, annak nincs második lap!
Mindíg az első megérzés a helyes!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!