Új vezetőnek nem kéne kiállni az emberei elé, köszönteni őket, és elmondani a terveit koncepcióját, vezetői tervezett változtatásait?
Mert az úgy elég karcsú hogy ment a régi főnök, jött az új , be se mutatkozott, semmi se , ő az új főnök, koncepció semmi, ül az irodában mint a vakond, ki se jön-hivatalosan be se lett mutatva senki által.
Nem alap és evidens elvárás lenne ez az emberei irányába? Azért nem bányamunkásokat vezet, szellemi állás.
Hát nézd, a jobb cégek szoktak ilyenekkel törődni, hogy legyen egy ún. "vision", egy nagy kép, ami a cég célja. Meg azzal is szoktak törődni, hogy ezt az alkalmazottak ismerjék. Ilyen helyeken, ahol ezt komolyan (és nem csak a látszat szintjén) csinálják, jobb dolgozni, ottmaradnak a jobb képességű dolgozók, és jobban is lehet úgy dolgozni, ha látod, hogy merre van az arra.
De ha a te céged nem ilyen és te nem a vezérigazgató vagy, akkor hiába panaszkodsz itt, ez nem is fog változni. Ha elég jó képességű vagy, akkor elmehetsz jobb helyre. Ha nem, akkor örülj, hogy van munkád, olyan, amilyen.
" hogy be KELLENE-e mutatkoznia. "
Naiv kérdés. Álnaiv.
Ha SEM SZÓBAN SEM ÍRÁSBAN velem senki nem közölte hogy ő a főnök, akkor HONNAN TUDJAM HOGY Ő A FŐNÖK?
Akkor visszautasíthatom az utasításai teljesítését? Hiszen én a felettesem utasításait vagyok köteles követni....
és ő a felettesem? Hát nem tudom. Szóban ezt senki, írásban ezt senki se közölte velem.
Gondolatolvasó nem vagyok.
Nekem a munkaszerződésemben név szerint meg van jelölve a közvetlen felettesem aki utasít. Aki meg itt se dolgozik már.
Hát akkor az új "felettes" az ki?
Erre valaki valami kiművelt szuperokos választ?
"Megis tudod, hogy o a fonok, szoval mi is a problema?"
felelősséget ki vállalja az utasításaiért? Mert ő papíron nem felettes. Sehol ez nincs leírva. és ha én valamit csinálok az ő utasítására, és gebasz lesz, ő elegánsan kitáncol majd mondván hát én nem vagyok főnök! Hát mert az? Nem az! Papíron nem.
És egy hatósági ügynél azt nézik volt -e feladatkiosztási jogköre.
"Így jár aki állami céghez megy melózni."
Lehet, hogy erről téged nem világosítottak fel, de nem vagy köteles állami cégnél dolgozni.
Egyébként én is állami intézménynél dolgozok, és semmi panaszom nem lehet a főnökre. Tudod, ez is nagyban függ az adott személytől. Egy állami munkahelyen is lehet jó a főnök, és a versenyszférában is lehet egy szemétláda. Sőt, hány olyan van?...
Amúgy meg erősen függ attól, hogy milyen cégről van szó, és hogy mik a vállalat távlati célkitűzése. Attól, hogy új a vezető, még nem kell, hogy minden a feje tetejére álljon.
"ogy irassanak ala veled egy papirt, amiben bejelentik, hogy mostantol o a fonok? Ez sehol sem mukodik igy."
Magamat idézem: "Nekem a munkaszerződésemben név szerint meg van jelölve a közvetlen felettesem aki utasít."
MI nem érthető?
Akkor ha le van írva hogy XY utasíthat ez evidensen azt jelenti hogy YZ nem utasíthat? Hát ha nem ezt jelenti akkor MIT JELENT?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!