Csak én tapasztalom azt, hogy az emberek lenézik azokat, akik a közszférában dolgoznak?
Figyelt kérdés
Az emberek lenézik azt, aki közigazgatásban dolgozik vagy a tanárokat. Egy betanított gyári munkás vagy egy árufeltöltő is sokkal jobban keres egy diplomás tanárnál. Ismerek olyat, aki jogi diplomával gyárban dolgozik, mert elötte közigazgatásban 200-at sem kapott2021. febr. 3. 13:06
11/19 anonim válasza:
Én nem lenézem őket, inkább csak nem értem őket. Azok közé tartozom, akiknek szintén nem a pénzt az elsődleges és akik szintén majdnem egy évtizedet töltöttek el felsőoktatásban, hogy megfelelő szakemberré válhassanak, ne valami kontárrá a saját szakmájukban. Viszont egyszerűen méltatlannak érzem és nem találok logikát abban, mikor valaki ennyi év ingyen munka után továbbra is kínlódni akar. Persze, a munkáját élvezheti, de tudom, milyen kijönni 200 ezres bérből maximum és alig vártam, hogy véget érjenek azok az évek, még a pályám elején. Becsülöm a hivatástudatukat, de számomra ez a szintű önfeláldozás egyszerűen őrület... Nem értem, hogy emberek hogyan tarthatják magukat és a nehezen megszerzett tudásukat csak ennyire. Tanárok és orvosok egyaránt. Úgy, hogy mások a szakmában magán úton pofátlan összegeket keresnek egy kis bátorsággal. Tudom, az sem megy egyik napról a másikra, egy magánrendelő azért nem két fillér. Csak egyszerűen nem tudom hova tenni az ilyen szélsőségesen alturista embereket, a legnagyobb tisztelettel sem.
12/19 anonim válasza:
Nem értem miért kaptam 0-át, nem szidtam a közszférásokat, leírtam a két negatív tapasztalatot, ami szerintem mással is előfordult már, de ott van, hogy megértem őket, mert én se törném magam azért a pénzért.
14/19 anonim válasza:
Van aki lenézi, de általában annak olyan az értelmi szintje is, ezen a vonalon a szemetet se kéne elszállítani, majd élnének az emberek szeméthalomban, de ugye a kukásokat divat lenézni.
15/19 anonim válasza:
En sosem kerdezem senkitol, hogy mivel foglalkozik es en magam sem beszelek a munkamrol ... szerintem ennel csak az a siralmasabb tema, ha a mivel foglalkozol utan jon a de szepido van :)))
16/19 anonim válasza:
Valahol igen, kezd ez lenni, mert talán úgy gondolják, hogy ők nem mernek kockáztatni, fiusizni, megelégszenek a közbérrel.
17/19 anonim válasza:
Em vasutas vagyok, de minket is lenéznek. Pedig egyetemi szintű tananyag az, amit tudnunk kell, mégsem kapunk érte diplomát. 100-ból 95 emberek nincs érzéke hozzá. Ráadásul a felelősség is nagy. Meg vagyunk fizetve? Nem. Megbecsülnek? Nem. Van még kérdés?
18/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy lenéznék a vasutasokat. Vasutasnak lenni tök menő. Meg egy mozdonyvezető jól keres
2021. febr. 4. 01:35
19/19 anonim válasza:
De, sajnos tapasztalom. Meg nem csak mozdonyvezető van a vasútnál. Amúgy oké, hogy jól keres, de fél életét a gépen tölti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!