Csak én tapasztalom azt, hogy az emberek lenézik azokat, akik a közszférában dolgoznak?
Az alacsony kereset nálad mióta egyenlő az átlagemberek lenézésével? Ez a kormány hibája, nem az embereké.
De biztos lenézik az állami kórházban dolgozó orvosokat, mentősöket, tűzoltókat stb.
Sajnos ez gyakran így van, mint ahogyan te is írtad, sőt ők még több megalázást is kapnak mint aki nem ott dolgozik, szóval valamennyire lelkileg is nehezebb nekik, amit a csekély fizetések abszolút nem kompenzálnak. (pl: "az a rohadt tanár rosszul tanítja a gyerekem" "sokat kellett várni a kórházban, mert mi az, hogy 1 nővér nem tud ellátni 300 beteget" "abban a h-lye hivatalban sokat kellett várni, mert a dolgozók lusták" stb)
Szóval eléggé sajnálom őket, remélem lesznek változások a közszférában a jövőben és nagyobb megbecsülést kapnak. A fizetéseiket pedig felzárkóztatják a többihez.
Azért a molyfing fizuért miért erőltessék meg magukat? Általában a legtöbb dologra van 8-15-30 napjuk, legtöbbször csak az utolsó előtti napon fogják a kezükbe az aktát, majd kiküldenek egy határozatot, amit pár kattintással generálnak. Ügyintézéskor se kapkodnak, nem fejpénzt kapnak, hanem a munkaidőre fizetést. Múltkor a kormányablakban voltam ügyfélkapus e-mailcímet változtatni, az ügyintéző csaj, köszönt, elmondtam mit szeretnék, majd elkezdte felvinni a gépbe, közben hívást indított és a pasijával épp azt tárgyalta meg, hogy mi kell a boltból, közben meg az orrom alá dugdosott papírokat. És még nekem kellett rá várnom, míg befejezi a bájcsevejt. Kicsit se voltam morc a végére. Szóval az ilyenek miatt vannak szidva.
A tanárokat valahol sajnálom, mert a sok neveletlen kölyökkel meg a szüleikkel nagyon nehéz az egyik oldalról, a másikról meg ott a tankerület, nem mindegy, hogy mit miből és hogyan tanít, sokszor irracionális elvárásokkal állnak szemben és a fizetés ott sem magas.
Rendszerszinten van a baj, ha az se becsüli meg őket, akkor közembertől mit várnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!