Kollega a főnökkel üzenget nekem hogy segítség kéne TŐLEM, de engem nem keres meg, noha elérhetőségeimet tudja?
Mit gondoltok erről a viselkedésről?
Kollega más munkakörben van mint én, de tudja hogy nekem többrétű a végzettségem, én végezhetem az ő munkáját is-elvileg. De én más munkakörben vagyok így ez nem kötelességem max SZÍVESSÉG ha segítek neki.
És szól a főnök hogy a kollega segítséget vár tőlem.
Na de a kollega miért nem NEKEM szól közvetlenül miért a főnökkel üzenget? ha már szívességi segítségről lenne szó?
Tudja a számom, a mail címem, a facebookon fenn vagyok-miért üzenget, miért nem hozzám fordul?
Nagyon bunkó lennék, ha közölném hogy bocsesz nem érek rá, mindenki végezze a munkáját, amiért a bért kapja és pont?
Mert az ugye tiszta hogy én ezért a szívességi kooperációért egy fillért se kapok, de még tán egy köszönömöt se senkitől.
Mellérendelt jogviszonyban nem utasíthat/kérhet egy másik kolléga. Nincs ilyen jogosultsága.
Betartja a "hivatali utat" - szerintem....
"/kérhet egy másik kollég"
Na de ha KÉR akkor meg.... hát ha ez egy szívesség akkor jogom van eleget nem tenni neki nem?
Van tüzed? Szívesség. vagy adok vagy nem.
rajtam áll. Ha ez kötelesség akkor más. De ha ez egy szívesség (Főnök: tudom ez neked nem dolgod..)....
"kérhet egy másik kolléga. Nincs ilyen jogosultsága."
A KÉRÉSHEZ semmifajta jog nem kell.... nem segítenél nekem felvinni ezt a nagy dobozt? Szívesség. Vagy eleget teszek neki vagy nem. Jog nem kell hozzá.
A főnök nem akar ezért plusz pénzt adni ezért nem írja csak elő.
Magyarán úgy utasítod el ahogy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!