Mennyire nehéz az irodai adminisztrátor szakma?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm azt mondta, hogy hónapok óta nem tudott mindent megtanulni. Milyen oldalakat használnak a titkárnők, és tényleg ennyire bonyolult? Mert én nem igazán hiszem el, sokszor egy érettségi is elég. A középiskolákban pedig az informatika oktatás egyenlő a nullával. Tisztelet a kivételnek...2021. jan. 25. 09:55
1/5 anonim válasza:
Nagyon változó. Alapvetően adatokat kell kezelni felhasználói szinten, ebbe nagyon sok minden beletartozhat. Különféle vállalatirányítási rendszerek használata (pl. SAP), azon belül számlázás, bevételezés-kiadás, kiszállítások, leltár, stb.
Van amikor instrastat jelentést vagy más doksit kell készíteni a KSH-nak, van ahol pályázati anyagokat kell készíteni, vagy iktatni kell (pl. Poszeidonnal), vagy csak Excelben/Word-ben kell pötyörészni, kimutatásokat készíteni, ...
Nem bonyolult dolgok ezek, de azért általában idő kell, mire az emberek belejönnek, főleg, ha több programmal, több területen kell dolgozni.
2/5 anonim válasza:
Hát amilyen állásajánlatokat látok... titkárnőt/irodavezetőt keresnek, de 4 ember munkáját adják oda. Neki kell a kiszállításokat végeznie, lehetőleg saját kocsival, reklamáció esetén neki kell kimennie az ügyfélhezehz és megjavítani a valamit, az irodában el kell látnia a szgépek karbantartását, rendszergazdai feladatokat is el kell látnia. Egy fizetésért.
3/5 anonim válasza:
Ez a munkakör 1000 féle lehet, az egyszerű adatrögzítéstől kezdve a bonyolultabb dolgokig. Mondjuk Wordbe gépelni, egyszerű Excel táblákat kezelni alap dolog. Nekem pl nem szükséges nyelvtudás, de van, ahol mondjuk idegen nyelven kell levelezni a partnerekkel. Van akinek az ügymenteket, dokumentumokat kell kezelnie, van, hogy be kell szerezni ezt-azt. Általában mindig cégre válogatja és legtöbbször egy betanított munkakör.
4/5 anonim válasza:
Nagyon változó, de ha középfokú végzettség elég hozzá, akkor nincs benne atomfizika. Alap számítógépes ismeretekkel simán megtanulható szerintem
5/5 anonim válasza:
Én irodai admin vagyok. Fél év alatt simán betanukhato. Utána meg már unalmas is lesz, mert pl már úgy fogsz gépelni hogy oda se nézel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!