Mennyire nehéz mentő gépjárművezetőnek lenni?
Nagyon szeretek vezetni, meg az egészségügy is érdekel. Nagyon tetszik így "kívülről" ez a munka. Már évek óta dolgozom áruszállító sofőrként, és PÁV 2 es vizsgám van. De szerintem az 1 es is menni fog.
Inkább azok az esetek érdekel ahol valaki életveszélyben van. Nem pedig a részegek és a drogosok szállítása. Mennyi idő addig eljutni hogy az ember eset vagy rohamkocsin dolgozhasson sofőrnként?
Jól bírom a streszt és sok dologra oda tudok figyelni egyszerre vezetés közben.
Nehéz lehet, viszont sok adrenalin, ha te élvezed az ilyen munkát akkor csak ajánlani tudom. Nyílván nagy felelősség, nem egyszerű, viszont cserébe hozzáadsz valamit a világhoz és egy hasznos munkát végzel.
2020-tól amúgy már B kategóriával vezethetsz mentőautót.
Azért azt kicsit durvának tartom, hogy mentőgépkocsi vezetőnek elmehetsz 2 éves jogsival, míg a GLS-től 4 éves jogsival elzavartak azzal az indokkal, hogy gyakoroljak még egy évet.
Így már értettem, hogy miért van annyi mentőbaleset míg a GLS-esek 120-al szlalomozva a városban egy karcolást nem okoznak...
Van közeli ismerősöm, aki nagyon sok évet volt mentősofőr. Vannak olyan pillanatok amikor nagyon nehéz. Bármelyik ismerősödhöz riaszthatnak és végig kell nézned a halálát is akár, ha ne adj isten úgy alakul.
Lelkileg egy nagyon megterhelő szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!