Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire nehéz mentő gépjárműv...

Mennyire nehéz mentő gépjárművezetőnek lenni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek vezetni, meg az egészségügy is érdekel. Nagyon tetszik így "kívülről" ez a munka. Már évek óta dolgozom áruszállító sofőrként, és PÁV 2 es vizsgám van. De szerintem az 1 es is menni fog.

Inkább azok az esetek érdekel ahol valaki életveszélyben van. Nem pedig a részegek és a drogosok szállítása. Mennyi idő addig eljutni hogy az ember eset vagy rohamkocsin dolgozhasson sofőrnként?

Jól bírom a streszt és sok dologra oda tudok figyelni egyszerre vezetés közben.

2021. jan. 23. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nettó 180ért nem száguldoznék a városban. Az már tényleg kemény mhnka ennyiért
2021. jan. 23. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Nehéz lehet, viszont sok adrenalin, ha te élvezed az ilyen munkát akkor csak ajánlani tudom. Nyílván nagy felelősség, nem egyszerű, viszont cserébe hozzáadsz valamit a világhoz és egy hasznos munkát végzel.

2020-tól amúgy már B kategóriával vezethetsz mentőautót.

2021. jan. 23. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Azért azt kicsit durvának tartom, hogy mentőgépkocsi vezetőnek elmehetsz 2 éves jogsival, míg a GLS-től 4 éves jogsival elzavartak azzal az indokkal, hogy gyakoroljak még egy évet.

Így már értettem, hogy miért van annyi mentőbaleset míg a GLS-esek 120-al szlalomozva a városban egy karcolást nem okoznak...

2021. jan. 23. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:
4-5 éves jogsival 50-es korlátban 120-al szlalomozva nem rutinos emberkére vall. Sőt, emberre sem!
2021. jan. 23. 22:10
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 Nyilván nem kell szó szerint venni, a GLS sofőrök mentalitását vázoltam fel kissé túlzóan. De az tény, hogy olyat nem sűrűn hallunk, hogy GLS sofőr balesetezik.
2021. jan. 23. 22:14
 6/7 anonim ***** válasza:
42%
Az igaz. Nincs karamboljuk. Egyébként én is rallyzok, buszsávozok jobbra indexelve... :D fszomat bele
2021. jan. 23. 22:18
 7/7 anonim válasza:

Van közeli ismerősöm, aki nagyon sok évet volt mentősofőr. Vannak olyan pillanatok amikor nagyon nehéz. Bármelyik ismerősödhöz riaszthatnak és végig kell nézned a halálát is akár, ha ne adj isten úgy alakul.

Lelkileg egy nagyon megterhelő szakma.

2021. jan. 29. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!