Melyiket csinálnád takarítás vagy idősgondozás?
Nem végleges megoldásként, ideiglenesen melyiket csinálnád inkább?
Takarítás magánházaknál (fürdő, wc is persze, konyha, porolás, poszivozás..)
vagy
Idős emberek gondozása a saját otthonukban (gyógyszer összekészítés, tea-kaja elérekása, öltöztetni, mosdatni, tehát nyilván intim helyeken is)
Most tekintsünk el az anyagi részétől (mondjuk hogy egyforma a kereset)
Diákként mindkettőt kipróbáltam, ezért össze tudom hasonlítani.
Én is az idősgondozást vállalnám, minden szempontból jobban illene hozzám.
Türelmes vagyok, jól elbeszélgetek az idősekkel.
Nem olyan nehéz fizikailag, mint a takarítás, a takarítás még akkor is fárasztóbb, ha egy túlsúlyos fekvőbetegről van szó.
Az idősek gyermekei révén jó kapcsolatokra is szert tettem, így sokféle ügyintézésben könnyebben boldogultam.
Mosdatásnál lehet/érdemes kesztyűt használni (persze igaz ez a WC pucolásra is).
Az idősgondozást főleg akkor fizetik meg jól, ha valaki vállalja, hogy ott is alszik. Éjszaka többnyire alszik az ember, ha az idős néni/bácsi felébreszt, akkor kell ugrani, viszont diákként nyáron sehol sem kerestem annyit, mint ilyen helyen, még a Balaton parton sem, ahol reggeltől estig aszalódtam egy lángossütődében.
Köszi mindenkinek a választ.
Igazából meglepett hogy mennyien a takarítást írták
Igen többet lehet keresni gondozóként, de azért irtam hogy tegyük fel hogy ugyanannyi a pénz, hogy most ne ez alapján ítéljétek meg a kérdést, kb ahogy a 11es látja.
12 neked is köszi, te tapaszralatból írtál.
Én külföldön vagyok egy ideje, egy szót nem beszéltem angolul mikor idejöttem, közben tanultam, mostmár megy annyira hogy el tudok beszélgetni alapszinten.
Lenne lehetőségem gondozói állásra, ahol jobb az óeabér, és az éjszaka plusz a hétvége is.
A takarítás is igen megterhelő fizikailag. Cipekedni, húzni, tolni ágyat kisebb bútorokat.
Szerintem lélni fogok hamarosan de mèg meg kell rágnom.
Egyébként több emberrel is találkéznék mint most, a pénz is jobb, új környék.
Szerintem egy ez kis előrelépés lenne, másrészt belegondolva hogy idegen emberek nemiszervét mossam...kicsit idegen a gondolat még. A többivel nincs bajom.
A takarítás sokkal nehezebb, fizikailag jobban fáraszt.
Az idősgondozás mindenhogyan jobb, már aki bírja, de a WC pucolást is bírni kell.
Az idősgondozást vállalnám.
Takarítani nem szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!