Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen értéke van egy 20...

Milyen értéke van egy 20 évvel ezelőtt letett, eddig át nem vett de most megkapott diplomának? Ha 20 éve nem is dolgozott benne?

Figyelt kérdés

Ismerősöm 20 éve diplomázott, a diplomája azóta benn ro***had nem vehette át a nyelvvizsga miatt.

Most az amnesztia miatt mégis megkapta a 20 éve elveszettnek hitt papírt (rég letett róla, meg se fordult a fejében a nyelvvizsga letétele, az a papír elveszettnek számított neki, csak aztán jött az amnesztia.)

Most átvette 20 év után. Azon a területen amire képesítene, soha 1 napot se dolgozott.

Most van róla papírja-mire megy vele?

Kb semmire?

Mert ha valahova fel is vennék-mikor diplomázott kérdeznék? 20 éve? Ja és mennyi tapasztalata van ? 1 nap se?

Na köszönjük.

2021. jan. 15. 06:41
 1/7 Micimacko67 ***** válasza:
84%

Kérdező, neked ez most miért fáj?

Honnan veszed, hogy bármit is kezdeni akar ezzel a papírral?

2021. jan. 15. 06:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy nyelvvizsgát nem olyan nehéz összehozni, ha csak ezen múlik. Ha olyan fontos lett volna, gyanítom, nem vár 20 évet. Egyetértek az elsővel.

Lehet amúgy, hogy dolgozott olyan helyen a szakmában, ahová felvették diploma nélkül, akkor még tapasztalata is lehet.

2021. jan. 15. 07:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Bár látom, írod, hogy nem dolgozott a területen, akkor sztornó, az ide vonatkozó rész. Bocs. De amúgy van ilyen.
2021. jan. 15. 07:22
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Amúgy számomra orulet ez a nyelvvizsga kérdés. Az angol középfokot hetedikesként csináltam...
2021. jan. 15. 07:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem 4 éve volt az államvizsga, és most kaptam meg a diplomámat, ugyanígy. Szintén nincs tapasztalom konkrétan a szakmában, de nem is azért csináltam igazából, munka mellett csináltam, a munkámat pedig szeretem.

Vannak olyan állások, ahol előfeltétel a diploma, de nem konkrét speciális dipit kíván az állás betöltése, hanem szimplán legyen felsőfokú végzettség. Na ott például jól jöhet. Ismerősödnek van 20 év munkatapasztalata, ami megspékelve egy diplomával, magával a papírral, jól jöhet később egy kedvezőbb helyen elhelyezkedni. A tapasztalat néha több, mint a papír. Én ezen nem aggódnék, ha akarja, hasznát fogja tudni venni. Mindenki pályakezdő egyszer, de mégse 23-25 éves már legalább, az élettapasztalata, és az önéletrajza attól még lehet igen színes.

2021. jan. 15. 08:16
 6/7 anonim ***** válasza:

"Amúgy számomra orulet ez a nyelvvizsga kérdés."

Addig jó míg nem érted.

Nem mindenkinek volt jó tanára vagy pénze magántanárra.

2021. jan. 15. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Én magántanárhoz jártam èvekig hogy le tudjam tenni a nyelvvizsgát. Rengeteget kötöttem rá. Nagyon sok energiám ráment a tanulásra. Komoly egyetemet végeztem ötös átlaggal. Mindent meg tudok tanulni. Sajnos a nyelvekkel hadilábon állok de megcsináltam. Azóta is az áhított munkahelyen dolgozom. Majd jött ez a törvény. És egy régi csoporttarsam is megkapta a diplomáját majd 10 év után. Úgy hogy szinte semmit se tett érte. Atbukdacsolta az egészet. Nem sajnálom tőle a papírt félreértés ne essék. De igazságtalannak tartom azt, hogy én rengeteg pénzt öltem bele annál is több energiát O pedig semmit. Akik időben nyelvvizsgáztak és átvehették a diplomájukat miért nem jár semmi?
2021. jan. 16. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!