Az életben miért nincsenek nagyon egyszerű és normálisan fizetett munkák? Miért ilyen baromi nehéz az összes pozíció?
Bonyolult gazdasági elemzések, komplex szoftverfejlesztés, mérnöki fejlesztések, de még a számlázásos irodai munkát is ide sorolnám (ezernyi dolgot észben tartani és percre pontosan szervezni). Még a fizikai munkák is nehezek, mert amellett, hogy fizikálisan pokoli megterhelő, egy ácsnak, kőművesnek, burkolónak is nagyon oda kell figyelni és jól mérni, nehogy elcsessze a megvásárolt drága anyagokat.
És akkor jön a kérdés: miért nincsenek egyszerű normálisan fizetett szakmák. Pl. figyelni a forgalmat, kinyitni mások előtt az ajtót, hivatásos ölelő, aki boldogságot csempész mások életébe. Esetleg "járdadizájner", hivatásos fűnyíró, fizetett internetes moderátor, hivatásos szurkoló vagy bérbarát.
Én informatikusnak tanultam sok-sok évet csúsztam mire kiszenvedtem a diplomát, de alig értek a szakmámhoz és sehova nem kellek, de a képességeim se olyanok, hogy érdemes lenne alkalmazni, ezért lenne jó valami alibi szakma.
Allj neki akkor tanulni.
Ha mar egyetemen nem tetted meg, nekiallhatnal tanulni mondjuk weblapkeszitest. Rengeteg oktato video/tutorial van fent neten, es valszeg ertenel is hozza ha csak egy kicsit is.
Enis infot tanultam de ott hagytam mert szamomta dogunalom. Most mashol tanulok, olyat ami tetszik, élvezem es jo vagyok benne.
Egyebkent irodaba is siman elmehetnel rendszergazdanak. A legtobben azert akadnak ott fent mert kihuzodik az eger es nem tudják mi tortent. Meg ilyesmik. Ilyen "problema" megoldasokra kapnak 300+-t.
Tudod nekem van ismerosom akinek 3(!!) munkahelye van, pedig nincs raszorulva, megis csinalja. En sem tudnek tespedni egesz nap, kell a porges. Szerintem olyan helyet keress ami erdekel. Maskepp csak raunsz.
Azert mert az ilyen munkakat barki eltudna vegezni, miert fizetnenek olyan sokat.
Amerikaban a Walmartban van greeter akinek az a dolga hogy koszon a vasarloknak, gondolom 8 dollarnal tobbet nem kap orankent.
Sot mar nekik is van extra feladatuk a koszonesen kivul.
Aztan olyanok is vannak aki bevasarlokocsikat toljak vissza a helyukre egesz nap. De ok sem keresnek jol.
Ha te lennel a vallalkozo fizetnel havi netto 250et valakinek hogy a vasarloidnak koszonjon az ajtoban? Nyilvan nem mert akkor a bolti eladoknak akik csinalnak is valami azoknak kellene legalabb 300 netto havonta.
HA informatikusként nem tudsz élni a lehetőségeiddel, akkor ott nagy a baj, mármint nálad. A legjobban fizetett szakmák egyike. De te valami olyan kaliberű munkára vágysz inkább, amihez 8 általános végzettség kell. Vannak azért ilyenek is:
-betegszállító/ beteghordó
-portás
-árufeltöltő
-biztonsági őr
- BKV ellenőr
- strandon jegyszedő (ahol még van ilyen, mert a legtöbb helyen elektronikus beléptető rendszer van).
Ezeket viszont nem fizetik meg, mert nem kell hozzá se tudás, se diploma, se semmi különös. Azt kell tehát eldöntened, hogy pénzre van szükséged, vagy egy lazább munkát szeretnél, ahol viszont igen gyengén fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!