Szerintetek jelentkezzek olyan munkahelyre, ahol elvárás a Word és Excel felhasználói szintű ismerete, de én nem tudom őket kezelni?
megsértődhetsz 11esre, de neki van igaza. a franc fogja a nyolcadikos anyagot korrepetálni, mikor lenne jobb dolga is. egyszerűbb ha olyat vesznek fel, aki alapszinten tudja használni a világ egyik legelterjedtebb szöveg-és táblázatszerkesztőjét.
szóval ne nyávogj hanem tanuld újra, vagy az életbe nem fogsz irodában dolgozni.
Attól függ milyen szinten kell az Excel, ha csak pár mutatós táblázatot kell csinálni alap képletekkel, az kb bárkinek megy, de ültethetnek olyan táblázat elé, hogy a füled ketté áll.
Bajlódni nem fog senki a betanításával, mert ez annyira alap dolog, hogy csak visszafogja a munkát (itt az alap képletekre gondolok). Viszont komolyabb excelezésnél szoktak olyat is, hogy az interjún tesztelnek, aztán kiderül, hogy mit tudsz.
Szóval ha bármilyen irodai munkát akarsz, akkor leülsz és megtanulod. YouTube-on tényleg rengeteg hasznos dolog van, meg barátod a google.
Szövegszerkesztésnél is tudni kell használni a bekezdéseket, a tabulátorokat, felsorolás, oldaltöréseket, beszúrásokat.... stb Van ahol direkt Word-be kérik a CV-t is, mert rádobják a "szövegkalapácsot" és minden formázást megmutat.
ECDL-felkészítő videókat nézz, vagy ha van ismerős, volt osztálytárs, bárki családtag, aki ért hozzá, üljetek össze.
Word esetén nézhetsz billentyűparancsokat is, betűtípus állítása, sorkizárttá tétel, félkövér-dőlt-aláhúzott beállítása mind csak egy billentyűparancs, ha pár billentyűparancsot tanulsz meg, már azzal is gyorsítható a munka.
Amit nem használunk, azt egy idő után elfelejtjük. Használom az excelt egyszerű táblázatokra, viszont egy képlet megírása már nem menne, pedig régen tanultam, mivel sose volt rá szükségem, így az évek alatt kikopott.
Meg kell próbálni, ez ne tartson vissza, addig is lehet gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!