Német multi után milyen lehet nagyobb magyar cégnél dolgozni mérnökként?
Kb. 8 éve dolgozom német multinál, az elmúlt 1-2 évben elegem lett a szokásos bullshitből, úgy gondolom, egyre jobban túltolják a rabszolgahajcsár üzemmódot.
Mérnök informatikusként szívesen kipróbálnám a nagyobb magyar multikat, akár az állami tulajdonban lévőket is: Pl. BKK, Máv, MOL, NISZ, EON, NBSZ, Volánbusz, stb.
Mire lehet számítani német multi után?
Jobban vagy rosszabbul kezelik az embereket?
Milyenek a kollégák közötti kapcsolatok az ilyen magyar cégeknél?
Más fontos szempont esetleg?
A fizetés annyira nem érdekel, pontosabban elfogadtam azt a tényt, hogy ezeknél a cégeknél kevesebbet fogok keresni, mint a német multinál.
Szerintem, nem jobb, a bér viszont kevesebb.
Mind a kettö profitorientalt.
En is most gondolkodom a valtason, de kisebb magyar cegeknel a fizetes nagyon vekony.
Nalam havi 100 -120 K-ban mutatkozna meg.
Azt h ennyivel kevesebbet keressek nem engedhetem meg magamnak.
Aterzem a helyzeted. Nalunk a munkat csak abbahagyni lehet befejezni nem
Kollegak is valtani szeretnenek.
A német cégeknél legalább van struktúra, vagyis a munkádba belemélyedve van lehetőséged normálisan dolgozni. Jó esetben semleges a légkör, munka és precizitás mindenekfelett.
Magyar cégeknél több a szemétláda, pszichopata, szervezetlenebb a munka, a főnök a feudalizmusból maradt itt...
Ez az általános. Van jobb rosszabb mindkettőnél. Tedd fel úgy/nézz utána konkrét cégeknél milyen.
Voltam mindkettőnél, az hogy milyen a munkakörnyezet szerintem inkább csapatfüggő mint német vs magyar. Illetve ipartól függ jobban: autóiparban sokkal nagyobb a rabszolgahajcsár üzemmód mint pl. bankszektorban.
A fizetés nem feltétlen rosszabb, először próbálj magasabbat kialkudni, lehet azt is megadják.
személy szerint a német főnökökkel jobban kijöttem. kiszámíthatóak , korrektek. Hazai cégek, hát sokkal vegyesebb képet mutatnak.
Ha választhatok inkább német multi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!