Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha én nem tölthetek be egy...

Ha én nem tölthetek be egy munkakört mert nincs szakirányú diplomám, más miért töltheti be, ha neki sincs?

Figyelt kérdés

Cégen belül megpályáztam egy munkakört, de értékelés nélkül visszadobták a pályázatot, mondván noha diplomás vagyok,a diplomám a pályázott munkakörnek nem megfelelő, nem szakirányú.

Oké végülis korrekt válasz. Gondoltam én akkor, én, a kis naiv.

Egy X kollega aki állandóan a főnök seggében van most megpályázta ugyanezt a munkakört-és lám, őt át is vették, ő megfelel.

Szakirányúja neki sincs, történetesen ugyanaz van neki mint nekem.

Érdekes az ő esetében nem baj a hiány, csak az én esetemben volt baj.

Ez az egész egy csodálkozásra érdemes szituáció vagy csak a szokásos seggnyalós mutyizós urambátyám történet? Hazai cég, természetesen.

2020. dec. 28. 14:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Szimpatikusabb volt ő, rátermettebbnek gondolják stb.
2020. dec. 28. 14:17
 2/15 A kérdező kommentje:

Na de állj, hát ha valós közlést adtak korábban és nem hazudtak (bele a pofámba) akkor tök8 mennyire szimpatikus, mert az adott munkakör betöltése jogszabályilag adott végzettséghez kötött, és nincs joga a cégnek őt alkalmazni ha szimpatikus ha nem.

A szomszéd kislányt se vehetem fel orvosnak hiába aranyos, ha egyszer nincs végzettsége.

Hát most akkor hazudtak nekem korábban? Azt mondták nem tölthetem be a munkakört szakirányú diploma nélkül.

És más meg betöltheti?

2020. dec. 28. 14:20
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Azzal mégsem utasíthatják el a pályázatomat, hogy a csapatvezető vagy valamelyik csapattal nem bírja a fejed. Amúgy valószínű tényleg annyi volt, hogy a haverral van kapacitás, hogy betanítsák de másnál még egyszerűbb volna felvenni egy külsős embert. Engem is idegesíteni, megértem, de szerintem ezen ne ragadj le vagy válts.
2020. dec. 28. 14:21
 4/15 A kérdező kommentje:

Szerintem a kisasszony aki megnyerte a pozit, botkormány-kezelésből diplomázott a főnöki irodában, van egy olyan érzésem.

Na hát ha ez volt az ára, aki övé lehet, nincs kedvem fehér folyadékot nyeldekelni semekkora fizetésért.

2020. dec. 28. 14:26
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Tévedsz, nincs jogszabály azt vesznek fel akit akarnak.

Szerintem az eredeti megközelítésed volt helyes, nem értem miért vagy úgy oda hogy másnak sikerült nélküle is. Hagyj szenvedjen az idióta, meg is érdemli. Én helyedben viszont váltanék, mert ezek alapján nagyon rosszat sejtek a főnökségről, itt igazából rájuk kell haragudni. Hidd el nem mindenhol ilyenek.

2020. dec. 28. 14:28
 6/15 A kérdező kommentje:

"Tévedsz, nincs jogszabály azt vesznek fel akit akarnak."

Te tévedsz mert pl mérlegképes könyvelőnek se azt veszek fel akit akarok, hanem akinek megvan a mérlegképes. Tanárnak se azt veszek fel akit akarok, hanem akinek tanári diplomája van.

De még egy sima bankpénztárosnak is kell a PSZÁF szakvizsga anélkül le se ülhet a székébe.

Buszvezető se lehetek egy sima jogsival.

2020. dec. 28. 14:31
 7/15 anonim ***** válasza:
Szóval innen fúj a szél, hogy aki megkapta az állást, "egyébbel" is hozzájárult a dologhoz. Neked is (és mindenkinek) adott a lehetőség, van aki él vele, van aki nem. Ha te nem, akkor ez van, így jártál.
2020. dec. 28. 14:36
 8/15 anonim ***** válasza:
70%
Menj akkor multihoz. Bár ha ott is ugyanezt a fennhéjazó stílust nyomod, oda se vesznek fel.
2020. dec. 28. 14:38
 9/15 A kérdező kommentje:

"Szóval innen fúj a szél, hogy aki megkapta az állást, "egyébbel" is hozzájárult a dologhoz"

Na de milyen cég az ahol a szopás a szempont?

Hát ezzel magát minősíti a cég. Itt voltaképp az összes vezetőt ki kéne rúgni, mert alkalmatlanok.

2020. dec. 28. 14:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mondtam én is és teljesen egyetértek az elveiddel. Trágya helyen vagy, lépned kell.

2020. dec. 28. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!