Hogyan építsem le?
Figyelt kérdés
Van egy kollegina aki rendkívül köcsög személyiség. Jópárunknak volt már vele konfliktusa. Pocsék élete van amit folyton máson vezet le. Mindenkit utál akinek valami egy kicsit is jobb az életében mint neki. Velem is már háromszor volt konfliktusa a szemétsége miatt. Sosem kért bocsánatot hanem x hónap vagy egy év múlva elkezdett újra jópofizni. Sajnos az én hibámból adtam neki új esélyt de mindig visszaélt vele és újra rosszban lettünk a viselkedése miatt. Mindenkit utál akivel jóban vagyunk és csúnyán néz ha valakivel beszélgetek. A közvetlen kolléganőjével jóba lettünk, jókat nevetünk és beszélgetünk meg cégen belül közös kis progikat csinálunk. Ezt látja ez a kollegina és megint elkezdett nyitni felém. Én persze elengedem a fülem mellett a szavait. Többé nem akarok neki esélyt adni és nem engedem hogy megsértsen újra és leminősítsen. Hogyan tudnám leépíteni magamról úgy hogy hozzá se kelljen emiatt szólnom? Sokszor még csak a köszönésem sem fogadja. Ezek után nekem sem kell vele semmit kommunikálni és emiatt sem értem hogy akkor miért próbálja tolni a jópofit... Egyébként már egy ideje észrevettem hogy próbálna nyitni de pár napja kezdte így el komolyabban látva hogy a másik csajjal mennyire jóban lettünk. Van rajtam kívül még két másik férfi kolléga is de velük nem volt még konfliktusa csak engem tüntetett ki vele eddig. Mit tegyek hogy vegye a lapot hogy neki velem nem lehet soha többé?2020. dec. 24. 15:36
1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként a többi női kollégánál is már párszor elrúgta a labdát de férfiak közül tényleg velem rohadék mindig
2020. dec. 24. 15:39
2/5 anonim 

válasza:

Talán dolgozzatok, cégen belüli progik, nevetgélés, meg beszélgetés helyett.
Sajnos ez ilyen, ahol sok nő van összezárva, ráadásul rá is érnek, akkor óhatatlan a konfliktus.
Ignorálni kell, a munkádat pedig úgy végezni, hogy ne lehessen mit kifogásolni rajta (pl. a fent említett naplopás), ha elmérgesedik majd a helyzet, mert elfog előbb utóbb.
3/5 anonim 

válasza:

Nekem szomszédom volt ilyen, nem kollégám, szóval azért fontold meg, hogy a te esetedben is használható-e ez. Nálunk egy bácsika volt teljesen ilyen, hogy valami elpattatnt nála vagy bekajált valami pletykát és onnantól a mi szempontunkból minden ok nélkül nem köszönt többet, aztán meg bárhol leállított volna chitchatelni. A bácsika berágott valami pletyka miatt amit anyukámról hallott és évekig nem köszönt vissza nekünk aztán mikor meghalt anyukám szabályosan lefogott voltna amíg kidobtam a szemetet, hogy részvétet nyilvánítson. Én mindig nagyon siettem mikor leállított volna, előre jeleztem, hogy nem. A legtöbb ember ez alapján szerintem kapcsol 1-2 ilyen után, de mivel ez nem esett le neki megmondtam, hogy ne nyilvánítson úgy részvétet, hogy évekig nem köszönt nekünk. Utána maximum köszöntünk egymásnak de többet nem állított le.
4/5 anonim 

válasza:

Hat ha valaki nem koszon, az a civilizacio teljes hianya. Kiveve, ha orvosi papirja van rola. Onnantol fogva miert kene fenntartani a latszatot?
5/5 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem én sem. Most akkor mit akar?
2020. dec. 26. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!