Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Msc diploma megszerzése...

Msc diploma megszerzése probléma lehet egy főnöknek?

Figyelt kérdés

Kicsit menjünk át pszichomókusba.

Évek óta vagyok egy munkahelyen, egy Bsc diplomával ami sokat nem ér.

Gondoltam egyet és letettem az Msc-t is. Saját zsebből levelezőn. A főnök nem támogatta semmivel.

Sőt még kedves megjegyzéseket is tett a képzés alatt-sose végzed el, nem fog az neked menni stb.

Hát tévedett, elvégeztem.

És mióta ténylegesen a kezemben van a papír azóta a főnök nagyon állat módra bánik velem. Durván beszél, kötekedik stb.

Vajon emögött az van, hogy erősen sejti ő is, ezzel a mesterdiplomával jóval több lehetőségem van mint eddig? Javultak a munkaerőpiaci kilátásaim? És nem is biztos hogy megéri nekem itt maradni ezen a helyen?

Sejti ő is, hogy hamarosan beadok egy szép A4-es papírt neki?

EZ lehet mögötte?Ez neki arcvesztés duplán is.

mert azt mondta sose végzem el a képzést-tévedett.

és mert sejti nem tud engem megtartani nem hosszú még középtávon se.

Duplán arcvesztés.

Ez lehet mögötte?

2020. dec. 23. 09:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
'Balazska' ujabb agymenese... BSc, ami 'nem sokat er', mi? Nincs neked se BSc-d, se MSc-d nem lesz, sose jutottal tul a szakmunkaskepzon. Csak egy ujabb kamusztori a kitalalt basaskodo fonokkel, szegeny kisemberrel akit sajnalni kell. Brutto 220-ert BSc-vel, hat persze....
2020. dec. 23. 10:24
 12/20 A kérdező kommentje:
három ajánlatom van és novemberben kezdtem keresni.
2020. dec. 23. 10:25
 13/20 anonim ***** válasza:
5%

Önmagában a diploma senkit nem érdekel. Nekem van phd végzettséggel sört csapoló ismerősöm.

Csak az számít, mit tudsz, hány év releváns szakmai tapasztalatod van.

2020. dec. 23. 10:26
 14/20 anonim ***** válasza:
23%

A főnököd hisztijét sem értem, de téged sem igazából. Itt vered magad arra kommenteken keresztül, hogy jaj, a főnököd mennyire hari lesz, ha munkahelyet váltasz vagy egy új bérigénnyel állsz elő, ujujujujuj...

Egyrészt, miért nem tetted meg már?

Másrészt elhiszem, hogy az élet császára vagy, de hagyod magad fúrni és továbbra is csicskaként viselkedsz ahelyett, hogy konfrontálódnál vele és megkérdeznéd, hogy miért kell genyának lenni, ha már úgysem veszíthetsz semmit és úgyis találsz más helyet, hála az msc-dnek.

Szóval mi a fszom van? Nekem ez az egész "nem tudja elviselni, hogy jó vagyok és értékesebb, mint amit ő megfizet" vergődés inkább önigazolásnak tűnik. Ha annyira jó lennél, egy percet nem tűrtél volna el ebből. Ehelyett adod a mártírt.

2020. dec. 23. 10:33
 15/20 A kérdező kommentje:

". Ha annyira jó lennél, egy percet nem tűrtél volna el ebből."

azt hiszem te nem vagy tisztában egy Bsc diploma értékével... hányszor és hányszor hallottam hogy jó lenne a végzettségem csak msc fokozat kéne belőle... mert ez a bsc csak alap. nagyon nem kell senkinek (nem véletlen hogy itt vagyok)

hát most megvan az msc.

2020. dec. 23. 10:37
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Ez nettó fa**ság a legtöbb komoly helyen az a kérdés, mit tudsz. Csak nézz meg egy ATC képzésre való jelentkezést. Csak legyen egy érettségid és nyelvvizsgád és mehetsz, majd aztán kiderül, megállod-e a helyed. Pedig azért kb az ország legjobban fizető állásáról beszélünk.

2020. dec. 23. 10:46
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

15: cicám, van bsc-m és msc-m is, egy munkahelyemen sem kérték, csak ott, ahol gyakorlatvezető voltam, de gondolom evidens, hogy egyetemi munkakörnél így működik. Mindenhol máshol a korábbi munkahelyeimről és tapasztalatomról beszélgettünk, illetve szakmai feladatokat kaptam interjún, amit meg kellett oldanom, tulajdonképpen azt értékelték. Hogy van diplomám, azt elhitték általában, utólag nem kellett bemutatnom. Szóval azt erősen vitatnám, hogy te most atyaisten lettél az msc-től, de nem is erről beszéltem, hanem hogy adod a nagyot, közben meg mégis csak csicska szerepben vagy ahelyett, hogy felmondanál.

Ismét mondom, ha akkora ász lennél vagy legalább elhinnéd magadról, nem itt vernéd magad, hanem a főnök irodájában az asztalt. És lehetnél akkora ász, csak most épp a csicskát játszod, ha tetszik ez a vélemény neked, ha nem.

Egyébként irritáló kis pöts vagy és jó lenne, ha nem játszanád el az esélyeid az új helyeden ezzel. Senki sem fog körülszopni azért, mert egy lényegesen lazább képzésen szoptál még grátiszban plusz 2 évet. Lehet, hogy egy 50-essel megdobják a fizetésed, de annyi extra haszna nincs az általa szerzett tudásnak, hogy elaléljanak. Ismétlem, tudom, mert nekem is van. Nem nagy kaland, elhiszem, hogy büszke vagy rá, de ez a munkaerőpiac, ahol a dolgoknak az ipari értékét nézik.

2020. dec. 23. 12:08
 18/20 A kérdező kommentje:

„Lehet, hogy egy 50-essel megdobják a fizetésed,“

itt? 5 ft-tal se....

nem még 50.000-el....

a főnök a saját szarát is megenné ha pénzt kapna érte. itt aztán nem dobják meg a bérem még 5 ft-tal se még ha az akadémiai nagydoktorit tenném le akkor se.

na ezért megyek el.

2020. dec. 23. 12:13
 19/20 anonim ***** válasza:
67%
Alapítványi iskola.
2020. dec. 23. 12:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Tőlem sose kérdezték meg, hogy BSc vagy MSc diplomám van e. A kollégáim ugyanannyit keresnek pedig felének "csak" BSc-je van.

Főnököm konkrétan megbánta az MSc, mert szerinte semmivel nincs vele előrréb, de a plusz 2 év alatt sok pénzt tudott volna keresni. Az főnökének nincs MSc-je.

2020. dec. 24. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!