Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Köztisztviselők: nektek mi...

Köztisztviselők: nektek mi volt a karácsonyi ajándékcsomagban?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy országosan minden hivatal ugyanazt kapta-e, minket egy átlag borral, egy bolti bejglivel, egy csóri szerencsi szalon cukorral, meg egy gumi ízű almalekvárral szégyenítettek meg.

2020. dec. 17. 09:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%

@12:18

Senki nincs lánccal oda kötve a munkahelyéhez, ha úgy érzi dehonesztáló számára a hely ahol van, akkor váltson jobbra. Ha erre nem képes, akkor pedig mire fel ugrál?

2020. dec. 17. 12:21
 12/30 A kérdező kommentje:

#8: persze, hogy azon menne a "hiszti". Mindkettővel kitörölhetem, de ha az összeget felszorozza legalább 5-tel, vagy esetleg kicsit több, hasznosabb dolgot pakol a csomagba, semmi problémám nem lenne, ahogy az elmúlt években sem volt, amikor értelmesebb csomagot, és még év végi prémiumot is kaptunk.

#9: te tanár vagy? A tanárokra gondolsz? Mert ők közalkalmazottak, nem köztisztviselők. Arról, hogy mennyi pénzt szánnak a köztisztviselőknek, tudtommal az állam dönt.

Azért kérdeztem, hogy esetleg az országban lévő köztisztviselők közül mindenki ezt kapta-e, vagy hol, mit osztottak, mert jellemző, hogy Pesten/nyugaton nem csak a fizetés több, de feltételezem, az elismerés is.

#10: teljes mértékben egyetértek. Aki elfogadja, hogy a munkája nincs elismerve, és semmibe veszik, az meg is érdemli. Nem tudom elképzelni azt sem, hogy az #1 válaszoló miért van megelégedve 18 éve egy olyan hellyel, ahol szarnak a fejére. Nyilván azért, mert tisztában van vele, hogy semmit sem ér a munkája. Ha meg mégis, akkor kiharcolhatná, hogy megbecsüljék, vagy találhatna olyan helyet, ahol megbecsülik.

#11: ez így van, de a #10-es válaszoló pont azt írta, hogy a legtöbben saját magukat is lenézik, és elfogadják, hogy ők azért vannak olyan helyen, mert csak arra alkalmasak, hogy lecseszessék magukat.

2020. dec. 17. 12:29
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
#10 Nem tudom, tudod-e de egyes kevésbé kiváltságos alkalmazottcsoportoknak kötelező egyfajta kreditgyűjtés, amihez a közszolgálati egyetem biztosítja a kurzusokat. Az első és "legfontosabb" kurzus a közigazgatási alapvizsga (azért az idézőjel, mert speciel mi olyan munkakörben dolgozunk, aminek köze nincs a közigazgatáshoz, de mindegy). Ha valami bicskanyitogató ebben az egészben, akkor ez a kurzus az. Egy csomó kötelezettséget felsorol egy köztisztviselő számára, mintha az erkölcsösséget és morált felnőttkorban még tanítani lehetne. Emiatt az egésznek olyan az üzenete, mintha óvodás gyerekeknek szólna, hogy hogyan éljenek egyenes, erkölcsös életet és banális dolgokkal próbálja magyarázni, hogy ez miért éri meg. Namost számunkra, akik ezeket alapból hozzuk a családunkból, szociokulturális környezetünkből, eléggé sértő, hogy abból indul ki a tananyag, hogy mindezek számunkra újdonságok és most kell megtanulnunk, hogy miért jó becsületesnek, igazságosnak, erkölcsösnek lenni. Ráadásul összevetve mindazt, hogy milyen keményvonalas erkölcshuszárokat próbál faragni a résztvevőkből - azzal, hogy eközben mit látunk a politikában, az egész finoman szólva ellentmondásos. És ami a siralmasan banális érveket illeti, azon fogtam padlót, hogy a tananyag szerint az államnak dolgozó számára az a megtiszteltetés, hogy a közösséget szolgálhatja, kárpótolja minden esetleges anyagi hátrányért, ami ezzel a szolgálattal jár.
2020. dec. 17. 12:41
 14/30 A kérdező kommentje:

#13: ez pontosan így van! Örültem, hogy le tudtam tenni az esküt anélkül, hogy elhánytam volna magamat, vagy véletlenül szembe köptem volna valamelyik öltönyöst. Nem tudtam, mi folyik ebben a szektában addig, amíg bele nem kerültem... Szomorú, szánalom a köbön :(

És igen, mindez úgy, hogy közben azt látod, hogy a valóság nem erről szól. De már maga a törvényünk is viccesen kezdődik: "Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes – a nemzeti érdekeket előtérbe helyező – állam olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország érdekeit és a közjót pártatlanul és hazaszeretettel szolgálják. Célunk ezért, hogy előmozdítsuk az erős nemzettudatra épülő és értékelvű közszolgálati tisztviselői hivatás megteremtését, s kiszámítható életpályát nyújtsunk, amelynek szabályai segítik a tisztviselőket a hivatalukhoz méltó, kötelességtudatos magatartás tanúsításában."

Mindeközben: nem rendelkezünk megfelelő tudással, mert napi szinten aláírunk valami változásról szóló nyilatkozatot, de munka mellett nincs idő még ezzel is foglalkozni. A hatékonyságról és költségtakarékosságról ne is beszéljünk, mert amióta elektronikus ügyintézés folyik, sokkal több papírt kell nyomtatni, és még sorolhatnám...

De nyilván ez is olyan dolog, mint minden más az országban: csak el kell hitetni az emberekkel, hogy minden fasza, hogy valóban az-e, az már mindegy. Hasonló ahhoz a kijelentéshez, hogy a papír mindent elbír.

2020. dec. 17. 12:56
 15/30 anonim ***** válasza:
83%

"Aki ennyire becsüli az éves munkáját a szervezetben, annak minek tegyék oda magukat. Ugyanez igaz a kívülállókra, akik így állnak ehhez hozzá. Már annyira közömbös és negatív a hangulat, hogy a magyar lassan megköszöni, ha a szájába szarnak."

Jelenlegi munkahelyemen mi is hasonló értékbe kaptunk csomagot mint ti, fizetésem se túl fényes.

Régi munkahelyemen kaptunk 20ezer vásárlási utalványt év végén, fizetésem is valamivel magasabb volt (2-3 éve) mint a mostani.

Még is le dobbantottam onnan, és nem is mennék vissza ha nem muszáj, mert ott 1000x inkább éreztem azt, hogy kihasználnak, hülyének néznek minket, a lelket is kihajtják belőlünk, és még örüljünk is ennek hogy ott lehetünk.

Szóval nem csak két véglet van.

2020. dec. 17. 13:06
 16/30 anonim ***** válasza:
28%

Hagyjátok, úgy tűnik Balázska újabban a közigazgatásban dolgozik.

Ahelyett hogy dobbantana, gyakorizik munka közben.

2020. dec. 17. 13:14
 17/30 A kérdező kommentje:
Akkor innentől lehetőleg ne térjünk már el a kérdéstől, mert 13 válasz érkezett, de egyik sem azzal kapcsolatos, amit kérdeztem...
2020. dec. 17. 13:16
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Oké, szerintem én - a 9. és 13. válasz szerzője - ezt megválaszoltam, további kérdésedre pedig: ha közalkalmazott lennék, nem lenne szerencsém részesülni a kreditgyűjtés nemes feladatában, amellett, hogy az állami szférára jellemző kevesebb szabadságommal és keresetemmel már eleve én "fizetek" azért a megtiszteltetésért, hogy a közt szolgálhatom.

Szerencsére legalább a munkahelyem jó hangulatú és a munkám közvetlen hasznosságát, eszmei értékét is érzékelem, leszámítva az utóbbi években előirányzott bürokráciacsökkentés címén megnövekedett adminisztrációs többletet, ami a tényleges szakmai munkánk rovására megy.

2020. dec. 17. 14:02
 19/30 A kérdező kommentje:
#18: közalkalmazottaknak is van kreditpont, nem csak köztisztviselőknek, de akkor leszűkítem a kérdéskört a hivatalokban dolgozó kormánytisztviselőkre.
2020. dec. 17. 14:11
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

A kormánytisztviselő meg a köztisztviselő megint nem ugyanaz...

Én köztisztviselőként válaszoltam még az első oldalon, de úgy látszik, ha nem mocskolódom és szidom a rendszert, az ide nem elég jó válasz :D

2020. dec. 17. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!