Köztisztviselők: nektek mi volt a karácsonyi ajándékcsomagban?
@12:18
Senki nincs lánccal oda kötve a munkahelyéhez, ha úgy érzi dehonesztáló számára a hely ahol van, akkor váltson jobbra. Ha erre nem képes, akkor pedig mire fel ugrál?
#8: persze, hogy azon menne a "hiszti". Mindkettővel kitörölhetem, de ha az összeget felszorozza legalább 5-tel, vagy esetleg kicsit több, hasznosabb dolgot pakol a csomagba, semmi problémám nem lenne, ahogy az elmúlt években sem volt, amikor értelmesebb csomagot, és még év végi prémiumot is kaptunk.
#9: te tanár vagy? A tanárokra gondolsz? Mert ők közalkalmazottak, nem köztisztviselők. Arról, hogy mennyi pénzt szánnak a köztisztviselőknek, tudtommal az állam dönt.
Azért kérdeztem, hogy esetleg az országban lévő köztisztviselők közül mindenki ezt kapta-e, vagy hol, mit osztottak, mert jellemző, hogy Pesten/nyugaton nem csak a fizetés több, de feltételezem, az elismerés is.
#10: teljes mértékben egyetértek. Aki elfogadja, hogy a munkája nincs elismerve, és semmibe veszik, az meg is érdemli. Nem tudom elképzelni azt sem, hogy az #1 válaszoló miért van megelégedve 18 éve egy olyan hellyel, ahol szarnak a fejére. Nyilván azért, mert tisztában van vele, hogy semmit sem ér a munkája. Ha meg mégis, akkor kiharcolhatná, hogy megbecsüljék, vagy találhatna olyan helyet, ahol megbecsülik.
#11: ez így van, de a #10-es válaszoló pont azt írta, hogy a legtöbben saját magukat is lenézik, és elfogadják, hogy ők azért vannak olyan helyen, mert csak arra alkalmasak, hogy lecseszessék magukat.
#13: ez pontosan így van! Örültem, hogy le tudtam tenni az esküt anélkül, hogy elhánytam volna magamat, vagy véletlenül szembe köptem volna valamelyik öltönyöst. Nem tudtam, mi folyik ebben a szektában addig, amíg bele nem kerültem... Szomorú, szánalom a köbön :(
És igen, mindez úgy, hogy közben azt látod, hogy a valóság nem erről szól. De már maga a törvényünk is viccesen kezdődik: "Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes – a nemzeti érdekeket előtérbe helyező – állam olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország érdekeit és a közjót pártatlanul és hazaszeretettel szolgálják. Célunk ezért, hogy előmozdítsuk az erős nemzettudatra épülő és értékelvű közszolgálati tisztviselői hivatás megteremtését, s kiszámítható életpályát nyújtsunk, amelynek szabályai segítik a tisztviselőket a hivatalukhoz méltó, kötelességtudatos magatartás tanúsításában."
Mindeközben: nem rendelkezünk megfelelő tudással, mert napi szinten aláírunk valami változásról szóló nyilatkozatot, de munka mellett nincs idő még ezzel is foglalkozni. A hatékonyságról és költségtakarékosságról ne is beszéljünk, mert amióta elektronikus ügyintézés folyik, sokkal több papírt kell nyomtatni, és még sorolhatnám...
De nyilván ez is olyan dolog, mint minden más az országban: csak el kell hitetni az emberekkel, hogy minden fasza, hogy valóban az-e, az már mindegy. Hasonló ahhoz a kijelentéshez, hogy a papír mindent elbír.
"Aki ennyire becsüli az éves munkáját a szervezetben, annak minek tegyék oda magukat. Ugyanez igaz a kívülállókra, akik így állnak ehhez hozzá. Már annyira közömbös és negatív a hangulat, hogy a magyar lassan megköszöni, ha a szájába szarnak."
Jelenlegi munkahelyemen mi is hasonló értékbe kaptunk csomagot mint ti, fizetésem se túl fényes.
Régi munkahelyemen kaptunk 20ezer vásárlási utalványt év végén, fizetésem is valamivel magasabb volt (2-3 éve) mint a mostani.
Még is le dobbantottam onnan, és nem is mennék vissza ha nem muszáj, mert ott 1000x inkább éreztem azt, hogy kihasználnak, hülyének néznek minket, a lelket is kihajtják belőlünk, és még örüljünk is ennek hogy ott lehetünk.
Szóval nem csak két véglet van.
Hagyjátok, úgy tűnik Balázska újabban a közigazgatásban dolgozik.
Ahelyett hogy dobbantana, gyakorizik munka közben.
Oké, szerintem én - a 9. és 13. válasz szerzője - ezt megválaszoltam, további kérdésedre pedig: ha közalkalmazott lennék, nem lenne szerencsém részesülni a kreditgyűjtés nemes feladatában, amellett, hogy az állami szférára jellemző kevesebb szabadságommal és keresetemmel már eleve én "fizetek" azért a megtiszteltetésért, hogy a közt szolgálhatom.
Szerencsére legalább a munkahelyem jó hangulatú és a munkám közvetlen hasznosságát, eszmei értékét is érzékelem, leszámítva az utóbbi években előirányzott bürokráciacsökkentés címén megnövekedett adminisztrációs többletet, ami a tényleges szakmai munkánk rovására megy.
A kormánytisztviselő meg a köztisztviselő megint nem ugyanaz...
Én köztisztviselőként válaszoltam még az első oldalon, de úgy látszik, ha nem mocskolódom és szidom a rendszert, az ide nem elég jó válasz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!