Mennyit utazol a munkahelyed oda és vissza?
Soknak tartod? Mit tartanál elfogadhatónak?
Én sajnos sokat utazok, 8-16:30ig dolgozok, Bp. mellett élünk. Vonattal járok, 6-kor el kell indulnom hogy 8-ra beérjek, hiába 25 km, de vonat+BKV egyszerűen ennyi kell. Haza pedig 18:00-ra érek, szóval oda 2 óra haza 1.5 még munka előtt-után, hiába nem sok a távolság.
Autóval sem sokkal jobb erre a helyzet. Ti mennyit utaztok? Vagyis mennyivel előbb indultok és mennyi idő után értek haza?Mert sokan ugye csak a menetidőt számolják, de engem az egész érdekel :)
Na, hát akkor látom másnak sem sokkal kevesebb, vagyis ritka az, akinek alig kell utazni :(
Csak olyan soknak hangzik nekem is ez a 3.5 óra naponta kimondva.
Hát ne mondd ki, hanem tekintsd "énidőnek" és rögtön jobban fogod érezni magad!
Ha improduktív időnek tekinted, akkor naponta ennyivel rövidíted az életed, de ha rejtvényt fejtesz, zenét hallgatsz, kapcsolatokat ápolsz(net), játszol, olvasol, alszol, vagy nem tudom mi neked a kikapcsolódás, máris megtöltötted tartalommal azt az időt.
A húgom pl. tökéletesen megtanult olaszul a vonaton, olyannyira, hogy középfokú nyelvvizsgát tett. Azóta a felsőfokúra gyúr.
Tedd a kezed a szívedre, ha otthon vagy szánhatsz naponta ennyit magadra?
"Ha improduktív időnek tekinted, akkor naponta ennyivel rövidíted az életed, de ha rejtvényt fejtesz, zenét hallgatsz, kapcsolatokat ápolsz(net), játszol, olvasol, alszol, "
mondjuk a tömegnyomorban sokszor állva napi 6 átszállással marha nehéz ám oldottnak lenni és szórakozni aludni játszani stb
miközben fél szemmel azt is nézni kell a mellettem álló nem épp kizsebel-e (megtörtént...)
Te nyilván az az ember vagy, akinek minden megoldásra van egy kifogása és ez - főleg a te szempontodból - nagyon sajnálatos!
Nagyon kevesen ingáznak 6x-i átszállással, állva több órát, így maradjunk abban, hogy a Kérdező gondjával foglalkozunk!
(Az értékeidet meg ne tartsd a külső zsebedben, vonattól/busztól függetlenül!)
"Nagyon kevesen ingáznak 6x-i átszállással, állva több órát, így maradjunk abban, hogy a Kérdező gondjával foglalkozunk!"+
Na most MI VAN??????????
így szól a kérdés: Mennyit utazol a munkahelyed oda és vissza?
Hát én erre válaszoltam.... semmi egyéb nem történt.
Objektíven leírtam mennyit hány átszállással és többnyire egy részét állva....
ezzel mi is a gond? Hát ez volt a kérdés.
8-16 munkaprogram.
4 km, kocsival 5 perc.
Visszafele 10 perc mert surubb a forgalom.
Falun laktam, ugyanez a melo, 24 km, 20 perc menet, 20 perc jovet. Busszal 40 perc.
Akkoriban meg heti 2x24 orat dolgoztam igy elfogadhato volt. Nekem meg az a 20 perc is sok. 2-3 orakat utazni napiszinten... Nincs az a fizetes. Vagyis annyit biztos nem kapnek soha.
Ha improduktív időnek tekinted, akkor naponta ennyivel rövidíted az életed, de ha rejtvényt fejtesz, zenét hallgatsz, kapcsolatokat ápolsz(net), játszol, olvasol, alszol, vagy nem tudom mi neked a kikapcsolódás, máris megtöltötted tartalommal azt az időt
Meg mindig elpocsekolt ido, foleg ha lenne fontosabb tennivalod is mint telefont nyomkodni. Ezeket tudom csinalni este is mikor minden mas letfontossagu dolgom mar el van intezve.
Higgadj le!
Nem neked szólt a 12-es válaszom, hanem a Kérdezőnek, az ő feltételeihez szabva.
Ennek ellenére te megszólítottál, amit szintén megválaszoltam, hogy eléggé egyedi eset, nem jellemző.
Akkor most mi a fenét akarod tovább ragozni a semmit?...de főleg miért akarsz itt egy parttalan vitát generálni, hogy oda-vissza válaszolgatunk hülyeségeket?
Vidéki városon belül, 8-8 km és 30-35 perc, egy-egy átszállással.
Ez kocsival kb 13 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!