Mennyit utazol a munkahelyed oda és vissza?
Soknak tartod? Mit tartanál elfogadhatónak?
Én sajnos sokat utazok, 8-16:30ig dolgozok, Bp. mellett élünk. Vonattal járok, 6-kor el kell indulnom hogy 8-ra beérjek, hiába 25 km, de vonat+BKV egyszerűen ennyi kell. Haza pedig 18:00-ra érek, szóval oda 2 óra haza 1.5 még munka előtt-után, hiába nem sok a távolság.
Autóval sem sokkal jobb erre a helyzet. Ti mennyit utaztok? Vagyis mennyivel előbb indultok és mennyi idő után értek haza?Mert sokan ugye csak a menetidőt számolják, de engem az egész érdekel :)
napi 2x 1 ó 20 perc = 2 ó 40 perc, mindezt 3x2 = 6 átszállással, és ki se mozdulok Pestről.
Bp XIIIból Bp XVIIIba
nem ám vidék meg vonat stb
A Keleti pu.-tól 50 km-re lakom, tehát naponta 2x45 percet utazom 20 éve vonattal. Az állomásig kocsival megyek le, az kapunyitással-csukással együtt 10 perc. Tehát az utazásom Bp. szívéig összesen 1 óra.
Amikor bp-i lakos voltam, a pesti lakásomból 1,5 órát mentem a budatétényi munkahelyemre és ugyanennyit - ha nem többet - vissza, 3x-i átszállással.
Ezért ez nekem minőségi változás volt, ráadásul a vonaton olvasok, netezek vagy ha haver jön, akkor beszélgetek, reggel leginkább alszom. Meleg van, mehetek vécére, nincs gondom az utazással.
Vidék,busszal járok.Ha nem megyek be a városba,akkor az oda út 30-50perc,attól függ,hogy jön a városi busz.
Van,hogy munka után 45perc-másfél óra.Műszakban dolgozom,ezért nagy a szórás,ráadásul ami hétköznap este másfél óra,az hétvégén fél óra.
Távmunkában dolgozom, szóval már nem utazom, de a mostani munkahelyem 2.5 kilométerre van a lakástól, ami olyan 25 perc séta nekem. Most költözöm ennél jóval messzebbre, ahonnan minimum másfél óra lesz az út, még több is, de csak konkrét esemény miatt kell majd beutaznom 2-3 havonta, szóval így kibírható.
Régen volt olyan munkahelyem, ahol 40 km volt a táv de majdnem 2 óra volt egy irányba. Baromi fárasztó volt, de próbáltam hasznosan eltölteni az utazással töltött időt, annyira nem volt vészes, de ma már nem szeretném bevállalni.
5 kilométerre lakok az irodától, ezt az utat biciklivel kb. 30 perc alatt szoktam megtenni, mert közben sok kereszteződés is van, ahol meg kell állni a lámpánál. Ez nem egy hosszú idő, de szélsőséges időjárási körülmények között mégis örökkévalóságnak tűnik. Nyáron azért imádkozom, hogy le ne szédüljek a tűző napon a bicikliről. Télen majd megfagyok és abban reménykedek, hogy nem esek majd el a jeges, csúszós úton. Esős időben általában nem látok semmit, csak homályos foltokat, mert a szemüvegem esőcseppes lesz, ezért gyakorlatilag vakon biciklizek. Ha hirtelen feltámad a szél, akkor pedig kénytelen vagyok tolni a biciklit, mert szembeszélben nem tudok tekerni.
Ennél távolabbi munkahelyet nagyon nem szeretnék magamnak, mert biciklin nem olyan kényelmes közlekedni, mint autóban, ami pedig nekem nincs. A tömegközlekedést pedig nagyon nem szeretem, mert szinte mindig összetalálkozok valami kötekedő bunkó emberrel, aztán egész napra rossz kedvem lesz tőle.
Amúgy nekem sokan ájuldoznak a pesti kollegáim hogy hú de messziről jársz :D
25 km...
Azt gyakorlatilag ez az, Pesten belül se utazik senki kevesebbet sokszor :D
A feleségem is amúgy Ferihegy környékén dolgozik, neki innen BKV-val és vonattal összesen 40 perc az út a munkahelyre, 40 vissza.
Míg Budapesten laktunk a belvárosban 1.5 oda, 1.5 vissza volt az út, szóval én sem értem miért ájuldozik a sok pesti kollegánk, hogy kiköltöztünk "vidékre" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!