Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Óvónőként kivehetek havonta...

Óvónőként kivehetek havonta egy péntekre szabadságot?

Figyelt kérdés

Az óvodapedagógusok szabadságának kiadása érdekel engem.

Az óvónők csak nyáron lehetnek szabin, illetve év közben az ünnep napokon, jeles napokon lehetnek otthon? Pl. Márc 15. Nov 1., karácsony..

Óvónőnek jelenleg még csak tanulok, ezért nem tiszta ez nekem teljesen.

Ha nem is havi egy napot, hanem csak ha valamikor szükség van rá.

Ne adj isten temetésre kell menni, ballag a testvérem gyermeke, gyermekem mellett kell lennem valamiért...

Köszönöm előre is ebben a segítséget!

Óvónők nálatok hogy műkődik ez?

2020. dec. 7. 11:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tanulmányi szerződést kell kötni, ha szükséged van a péntekekre. Közeli hozzátartozó halála esetén rendkívüli szabadság jár minden munkavállalónak. Ballagásra nem.
2020. dec. 7. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Előttem hozzászóló jól írja, illetve én még annyiban kiegészíteném, hogy amíg kiskorú (vagy 16 év alatti, ezt nem tudom pontosan) gyermeked van, jár egy évben egy vagy két anyanap (ezt sem tudom pontosan mennyi, de valamennyi biztosan jár), amit onnan tudok, hogy nekem anyukám tanítónő volt, amikor még nem volt nyugdíjas, és gyerekkoromban szükség esetén vett ki anyanapot bátyám, vagy miattam, ha kellett. Gondolom óvónők esetén is ugyanez a helyzet.
2020. dec. 7. 11:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!! :)
2020. dec. 7. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Pont havonta egyszer pénteken lesz temetés vagy ballagás?

A szabadságod legnagyobb részével a munkáltató rendelkezik és azt a nevelési idő szüneteire osztja be. Az ezen felül maradó esetleges napokat kérheted.

De se a ballagás, se a temetés nem egsznapos, le lehet csúsztatni is

2020. dec. 7. 12:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen tudom. De sajnos messze élünk a párommal a családunktól, testvéreinktől.
2020. dec. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!