Budapesten megélni?
Budapesten megélni 220.000ft-os fizetésből?
110.000ft az albérletem FIX rezsivel együtt. A BKK bérletemet a cégem fizeti majd.
Alapból nincsennek nagyon igényeim, faluról költözöm fel szóval nem akarok vagánykodni, minden héten bulizgatni stb. És persze a kaját főleg magam intézném, inkább főzök mint rendelek.
Előre is köszönöm a véleményeket, hasznos hozzászólásokat. :)
Szép estét nektek ;)
Túlélni lehet ennyiből.
110-ed lesz tehát, abból 10k a telefon+net, 5-10k egyéb előfizetések, marad napi 3000 ft-od kajára. És persze néha ruházkodni is kell, fodrászhoz menni, tisztálkodási cuccok. Túlélni elég, egyről a kettőre jutni nem.
2-es vagyok. Aki lepontoz, az kifejtené a véleményét?
Budapesten nőttem fel, vettem lakást, alapítottam családot, bár éltem több európai, és európán kívüli nagyvárosban is. Azt hiszem reális képem van a megélhetési költségekről. :D
Nekem átlag havi 250 megy el ebból 110+rezsi az albérlet.
220 az nagyjából a "nem döglök éhen" kategória. Nullára ki lehet jönni, de ebből előrébb nem leszel.
mi a kérdés? Marad 110e-ed agy hónapra. Megéltél, köv hónap, kezdődik minden elölről.
Te írtad, hogy nincsenek igényeid, akkor pont elég a megélhetéshez.
Majd ha lesz igényed a többre, akkor elkezdesz olyan témában informálódni, hogy "hogyan keressek többet?"
Ez egy nagy lépés. Szerintem szuper, hogy ha megléped. Ez lehet egy jó munkakezdő szitu.
A lényeg, hogy azt értsd, hogy szükséged lesz tervre, hosszabb távú jövőképre, mert másképp nem fogsz tudni lakást venni.
Meg nem mindegy milyen képesítésed van és mi az állás.
Mert pályakezdőként nem a fizu a lényeg, hanem hogy olyasmit tanulsz e a helyen, ami valami jobb helyre vissz pár év alatt. Vagy pont ugyanaz lesz akkor is.
Szóval a cél az lenne, hogy olyan területre kerülni be, arra képezni ki magad, ahol valahogy tudsz előrelépni.
Ha az a kérdésed jó fizetés e ez, akkor meg kell adnod több részletet. Először is, hogy milyen terület és mit csinálsz majd.
Pesten sajna az albérlet brutál. amúgy ha lenne saját lakás ebből kényelmesen ellennél egy ideig.
A végzettségeim:
-) Gépi Forgácsoló
-) Cnc Gépkezelő
-) Érettségi
-) Cad-Cam Informatikus (felsőfokú OKJ)
En is Pesten élek. 2 lakótársam van. Albi+rezsi kb 61-re (40+21) jön ki mostanában a fűtés miatt, de változó. Kajára és kávéra talán elmegy úgy 30, bérlet 9500, egyébre kb 10. Olyan 106.000 körül lehet a költségem. Mostani helyen 1000-es az órabérem, 20 munkanappal számolva (szünetekkel) 180k-t keresek. Havi 4 szombati túlórás nappal (1500/óra) (heti6x9 óra), 234.000.
Ha elmegy havi 110-ed albirezsire, otthon főzöl te is nagyrészt, elvileg 150 körül kellene legyél kiadásban. (+net,mobil,egyéb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!