A főnök elsőszámú bizalmasát tekintette egyedüli hiteles forrásnak, ez mennyire gyakori?
Dolgoztam olyan munkahelyen régen, ahol a főnök azt az elsőszámú bizalmasát tekintette hiteles forrásnak, akivel gyakran voltak együtt, dolgoztak együtt, egyfajta titkári funkciót töltött be meg jó barátságban is voltak, gondolom.
Ha ő mondott valamit egy kollégáról, vagy bárkiről, akkor a főnök tényként közölte a kollégával az adott dolgot és nem érdeklődött azt illetően: "na hogy is volt ez amit hallott". Ha a kolléga érdeklődött: "honnan van ez az információ", akkor jött a "sokan mondták", "hát lehet ilyeneket hallani" stb. Gyakorlatilag az elsőszámú bizalmastól függött bárki megítélése a főnök szemében, rendkívüli módon tudta hatása alatt tartani ilyen módon.
Mennyire gyakori ez, az ilyen viselkedés különféle munkahelyeken?
Engem egy ilyen miatt rúgtak ki.
Indok,sokan mondták.
Tudtam, hogy nem igaz.
Kíváncsi voltam kik?
Erre az volt a válasz,ebbe ne menjünk bele.Mindenki tudta, hogy egy ember képviseli az arc nélküli tömeget.A személyes nyomora miatt egyszerűen nem tűri meg azokat akiket nem súlyt az élet.
Kellemetlen lehet, ahol ilyen alakul ki.
Most eszembe jutott még egy momentum: ha hallott valamit, két illető közti konfliktusról pl. ami kellemetlenül érintheti az adott munkahelyet, de nem a bizalmi illetőtől hallotta, akkor lehetett "beszéljük meg" hozzáállás, ha a bizalmas mondta, akkor az a "100% hitelesség".
Ha a konfliktus olyan jellegű volt, hogy egyik kolléga szabotálta volna a munkát mindenáron, másik pedig rendesen dolgozott volna, abban nem volt segítség. A másik kolléga a szabotáló kollégával próbálta megbeszélni a munkavégzéssel kapcsolatos dolgokat, mire a szabotáló elment a főnökhöz panaszkodni, hogy "a másik nem akar vele együtt dolgozni", aztán a másikra fogta, hogy ő ment panaszkodni a főnökhöz (meg "mindenki máshoz"). A főnök reakciója: "ez egy munkahely és ő mondja meg: ki kivel dolgozik együtt". Egyébként a szabotáló kolléga sokszor gajdolta fennhangon hogy "ezt <összeg számértéke> forintért nem csinálom hátcsak nem gondolják ezek komolyan?" - ez se zavart senkit. A munka helyett ezeket hajtogatta.
Tudom furcsa,de ott bújtam a dolgot, hogy nem volt min panaszkodni.Nem lépett le a férjem, nem állt össze a fiam egy ribivel, nem nyomoritott a lakáshitel,az anyám sincs demény állapotban.Szóval én voltam aki nem jajongott a magánéleti gondjai miatt.
Ha lett volna sem viszem a munkahelyre.Igen ezt egyszer megjegyeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!