Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Beteg kollégával való egész...

Beteg kollégával való egész napos utazás?

Figyelt kérdés
Sajnos akivel a holnapi nap utaznék nagyon lebetegedett, nem covid, teszt volt. Viszont nem tudjuk lemondani már. Ilyenkor te mit tennél?

2020. nov. 30. 12:11
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Maszk+ orrcsepp és akkor talán tud végig tárgyalni és nem fertőzni, úgy vannak vele
2020. nov. 30. 13:00
 22/33 A kérdező kommentje:
+ jutalékos állás
2020. nov. 30. 13:00
 23/33 anonim ***** válasza:
87%

A kolléga viseljen az autóban maszkot, te meg üljél a jobb hátsó ülésre.

Amúgy, ilyenkor rosszabbul is vezet az ember, szóval ha mondjuk egy óránál hosszabb autóút lesz, akkor már csak a betegen való vezetés miatt is nagyobb lesz a balesetveszély. Csak úgy mondom.

Plusz megerősítem, hogy a partnerre nagyon rossz benyomást fog kelteni, ha ő odamegy náthásan tárgyalni. A főnöknek lehetne több esze. Lehet, hogy pont azzal bukjátok el az üzletet, hogy a főnök nem engedi, hogy a partnerre egy héttel később tárgyaljatok, a fontos kolléga meg húzzon haza, bújjon ágyba és napi 2 liter kamillateát igyon meg. :-)

2020. nov. 30. 13:03
 24/33 A kérdező kommentje:
23: Köszi remélem így megúszom a náthát! Mindig betegen járkálunk, ez van
2020. nov. 30. 13:12
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Ezt is jó, ha tudod:

62. § * A munkavállalót nem érheti hátrány az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósítása érdekében történő fellépéséért, illetve a munkáltató vélt mulasztása miatt jóhiszeműen tett bejelentéséért. E védelem megilleti a munkabiztonsági, illetve munkaegészségügyi szaktevékenységet, továbbá az 57-58. §-okban előírt feladatokat ellátó munkavállalókat is.

63. § (1) A munkavállaló jogosult megtagadni a munkavégzést, ha azzal életét, egészségét vagy testi épségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné. Ha a munkáltató utasításának teljesítésével másokat veszélyeztetne közvetlenül és súlyosan, a teljesítését meg kell tagadnia.

2020. nov. 30. 13:12
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Neked mi a funkciód ebben a találkozóban, ha a kollégád vezet és ő is tárgyal? Muszáj neked egyáltalán menni? Vagy te nem tudnád megoldani a kolléga helyett?
2020. nov. 30. 13:13
 27/33 A kérdező kommentje:
Többen tárgyalunk, ki ezt ki azt röviden. Vezethetek pl én is, de attól még ugyanúgy elkaphatom pl.
2020. nov. 30. 13:19
 28/33 anonim ***** válasza:
31%
Mitől kapnád el, ha semmilyen közeli kontaktus nem lesz köztetek és mindketten maszkban vagytok?
2020. nov. 30. 13:23
 29/33 anonim ***** válasza:
65%

A kolléga álláspontja mi? Miért nem jelent beteget? Én jobban aggódnék azért, hogy a beteg sofőr mennyire tud koncentrálni, mennyire jó a látása, reakcióideje, nem szédül-e el, azaz mennyire képes biztonságosan vezetni.

#28 Az nem tudom, milyen népmese, hogy ne lehetne így elkapni. Attól még nyugodtan elkaphatja, hogy a kolléga maszkon keresztül lihegi a kocsi szűkös, zárt légterébe a kórokozóit.

2020. nov. 30. 14:37
 30/33 A kérdező kommentje:
Kolléganőmet annyira nem izgatja, és igen engem azért tud izgatni, hogy aztán folyni fog e az orrom vagy sem. Vagy majd én kit fertőzök le...Volt már ilyen, hogy így meg úgy vigyázok magamra, és mégis nagyon gyorsan elkaptam az illető nátháját.
2020. nov. 30. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!