Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mekkora fizetésből...

Szerintetek mekkora fizetésből lehet jól megélni Budapesten?

Figyelt kérdés

Egyetemi jelentkezés előtt állok, elég sok szak tetszik, de azért a fizetés sem mindegy. Egyedül mennyi havi bevétel kell ahhoz, hogy hitel nélkül elindítsam az életem? (van párom, de nem szeretnék rá támaszkodni pénzügyileg)

Szeretnék majd a diplomaszerzés után elköltözni otthonról, mert tudom hogy egyetem melletti munkából nem fogom tudni fenntartani magam.

Nem szeretnék vidékre költözni, ezért gondolkozom csak Budapestben.

2020. nov. 23. 16:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%

Saját lakással (hitel nélkül)

300 környéke

Albérlet (nem garzon!)

500 kb

Ez csak a normál megélhetés és kisebb szórakozás...

2020. nov. 25. 09:55
 12/31 anonim ***** válasza:
25%

#11 azért ne túlozz.

Saját lakást vettem, 30 éves koromra hitel visszafizetve, van egy jóval fiatalabb párom aki még tanul. Szerintem ketten együtt 150-200-ból simán kijövünk most (rezsi 20, közös költség 15, két telefon nettel netflixxel 15; kaja főzve néha rendelve havi 100 = total 150). Persze erre rájönne a ruha, szórakozás (ha lehetne), bérlet (ha kéne) meg ilyenek, de azért távol van a fejenként 75, a fejenként 300-tól.

És nem spúrkodok, konkrétan 7 számjegyű a fizetésem, megy is minden megtakarításnak.

5-ös válaszoló voltam.

2020. nov. 25. 10:44
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

12

Ez nem túlzás, max ti máshogy szoktátok meg, amivel nincs baj, mert sokan eltapsolják amit csak lehet.

Én alapesetben is úgy kalkulálok hogy jusson legalább 50 ezer+ pénz arra hogy félretedd...

2020. nov. 25. 11:48
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell ám itt túlozni mert akinek van a mai világban,,saját,,tehermentes,, lakása meg hitelek nélkül él, az igenis jól él. Egy lakás pláne fővárosban s az agglomerációban egy vagyont ér eleve, tehát ha úgy vesszük h vki lakik a belvárosban vagy jó kerületekben egy 35nm kis lyukban 28 milla alsó hangon az ára. Tehát az illetőnek eleve van 28 millió ft beforgatható vagyona. / s ez csak egy picurka kecó/tehát bőven megél 400ból sőt 250ből is. Rezsi 50 benzin havi 30 kb ha van kocsi kötelező kiadása össz vissz 80ezer ft. S ez csak 1 fő megélhetése. Meg lehet élni ennyiből a többi mind igény függő. Nem mindegy h vki tesco üdítőt iszik 150ft-ért mert neki az is bőven megfelel vagy iszik 400ft-os üdítőt. Vki a kínaiba jár wc papírért vki meg a müllerbe, lehetne sorolni. Csak h értsük miről van szó. Ilyen apró dolgokon múlik h kinek mi az igénye ki mire költ. Nem kell nagy dolgokra gondolni.
2020. nov. 25. 14:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

14

300-500as tippel nem lőttem nagyon mellé...de még mindig senki nem említett egy szót se a megtakarításokról...vagy nálatok alap hogy nullára elköltitek a fizut minden hónapban ? :D

Gondolom nem...szóval nem túlzás, amúgy hegesztőként (!) simán megkerestem 400 ezer forintot nettóba, egy programozó vagy valami komolyabb munkát végző ember ennél simán többet keres, ja azt kihagytam hogy nem pályakezdőkre gondolok nyilván...

2020. nov. 25. 20:28
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi 14-es nem neked szántam konkrétan az üzenetet!
2020. nov. 25. 20:30
 17/31 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem 300000 forintból már szépen meg lehet élni az felet lenni jó,fel millió felet meg egy álom az élet.

Szóval 300000 forint bőven elég,annál több nem kell,annál több pénz az álom.

Én havi 400000 forintból elek ,bőven meg élek belőle,de több dolgot csinálok.

Van egy rendes bejelentet munkám,és mellette adok órákat,meg tanácsadást ,meg van egy kis bűfém is ,így kicsivel több ki jön mint négyszáz egy honapba.

2020. nov. 29. 03:42
 18/31 anonim ***** válasza:
24%
És jól megélek
2020. nov. 29. 03:42
 19/31 anonim ***** válasza:
50%

Biztos hogy Pesten akarsz élni? Gyakorlatilag ott csak lakni lehet, élni nem igazán.

3 év tapasztalattal mondom ezt.

2020. dec. 17. 22:23
 20/31 anonim ***** válasza:
49%
#19 Miről beszélsz?
2020. dec. 17. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!